Ayla Erduran (Keman) , Ayşegül Sarıca (Piyano)

Tarihler: 19 Kasım 2008 Çarşamba ~ 19 Kasım 2008 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 27.00 - 17.00 YTL

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Satış Noktaları, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 - www.crrks.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 19, 2008 ~ Kas 19, 2008
Ayla Erduran (Keman)
Ayşegül Sarıca (Piyano)

Program:
A. Corelli: Sonat, Re Minör, Op.5 (La Folia)
R. Schumann: Sonat, Re Minör, Op.121
Ara
A. Darmar: Sessizliğin İçinden
C. Debussy: Sonat, No.3, Sol Minör
G. Fauré: Sonat, La Majör, Op.13
Ayla Erduran
İstanbul’da dünyaya gelen sanatçı, önce annesiyle kemana başlamış, dört yaşında Karl Berger’in öğrencisi olmuş, ilk resitalini on yaşında, Ferdi Ştatzer eşliğinde, Saray Sineması’nda vermiştir. 1946-51 arasında Paris Ulusal Konservatuarı’nda Benedetti ve Benvenuti ile eğitim görerek keman bölümünden mezun olmuştur. 1951-1955 arasında ABD’de Ivan Galamian ve Zino Francescatti ile özel olarak çalışmış, Amerika’daki ilk konserini Newark’ta, Thomas Schermann yönetimindeki orkestrayla vermiştir. Sanatçı Avrupa’daki konser kariyerine Polonya’da, Varşova Filarmoni Orkestrası eşliğinde çaldığı Glazunov’un keman konçertosuyla başlamıştır.
Erduran, 1957-1958 yıllarında Moskova Konservatuarı’nda yirminci yüzyılın büyük virtüözü David Oistrakh ile çalışmış, 1957’deki Wieniawski Yarışması’nda 120 kemancı arasında ilk altıya girerek ödül kazanmıştır. 1958’de Brüksel’de Ulvi Cemal Erkin’in keman konçertosunun ilk seslendirişini, bestecisi yönetiminde gerçekleştirirken, konseri Belçika Kraliçesi Elizabeth de izlemiştir. Avrupa ve Amerika’daki konser ve resitallerinin yanı sıra ilk büyük turnelerini 1961 ve 1962 yıllarında Kanada’da gerçekleştirmiş, yalnız bu turnelerde, iki yılda toplam 160 konser vermiştir. 1963’te Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasıyla Ortadoğu turnesine çıkmış ve Anadolu’nun çeşitli köşelerinde konserler vermiştir. 1964’te Mithat Fenmen eşliğinde Londra’da verdiği ilk resitalinde Harriet Cohen-Olga Verney Ödülü’ne değer bulunmuştur. 1965’te Londra Albert Hall’da Rozhdestvenski yönetiminde Brahms’ın keman konçertosunu seslendirdiği konser BBC tarafından naklen yayınlanmıştır. Bunu izleyerek BBC’de birçok bant kaydı yapan sanatçı, aynı yıl Cenevre’de Sibelius’un 100. yılı nedeniyle düzenlenen konserde Ernest Ansermet yönetiminde Suisse Romande Orkestrası ile bestecinin keman konçertosunu çalmıştır. 1968’de Verda Erman ile Afrika turnesine çıkmış, 1970’de Hollanda’da Beethoven Ödülü’nü kazanmış, 1971’de Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı olmuştur.

Ayşegül Sarıca
İstanbul’da doğan Ayşegül Sarıca, piyano öğrenimine İstanbul Konservatuarı’nda Prof. Ferdi Statzer ile başladı. Daha sonra müzik eğitimini Fransa’da Paris Ulusal Konservatuarı’nda sürdürdü. Lucette Descaves ile piyano, Pierre Pasquier ile oda müziği çalıştı. 1953 yılında konservatuardan birincilik ödülü ile mezun oldu. Marguerite Long ile piyano çalışmalarına devam eden Sarıca, 1959 yılında “Marguerite Long – Jacques Thibaud Uluslararası Yarışması’na” katıldı ve “Prix de la Ville de Paris – Paris Kenti Ödülü”nü kazandı. Bugüne kadar İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya, İtalya, İspanya, Rusya, Polonya, Avusturya, Macaristan, Çekoslavakya, Romanya; Mısır, Tunus, Cezayir; İran, Irak, BAE, Çin, Japonya, Tayvan, Singapur ve Avustralya dahil pek çok ülkede; Karel Ancerl, Pierre Dervaux, Anatole Fistoulari, Louis Fourestier, Gotthold Lessing, Heinz Walberg gibi ünlü şeflerle sayısız konserler, Christian Ferras, Andre Navarra, Heinrich Schiff gibi virtüozlarla çok sayıda resitaller verdi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT