Ayşen Ulucan - Stephanie Gurga

Tarihler: 22 Ocak 2014 Çarşamba ~ 22 Ocak 2014 Çarşamba 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 22, 2014 ~ Oca 22, 2014

Kemancı Ayşen Ulucan ile Amerikalı piyanist ve klavsenci Stephanie Gurga, 22 Ocak'ta Akbank Sanat'ta aynı sahneyi paylaşacaklar.

Ayşen Ulucan
Bulgaristan doğumlu Ayşen Ulucan, keman çalışmalarına Özcan Ulucan ve Ebru Yunkuş ile başladı. Ailesiyle Türkiye'ye göç etmesinin ardından 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı "Yarı Zamanlı Bölümü"nde V. Varşavski'nin öğrencisi olan sanatçı, 1998 ile 2001 yılları arasında Cihat Aşkın ile çalıştı ve 2003 yılında da G. Burova'nın öğrencisi olarak konservatuvarın yanı sıra İSTEK Özel Acıbadem Lisesi'nden mezun oldu. Bir süre Nazım Hikmet Vakfı Oyunculuk Atölyesine devam eden ve Prof. Güzin Gürel'den şan dersleri alan Ulucan, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazandı fakat yaşamını müziğin yönlendirmesine karar vererek yurt dışına çıktı.

2004 yılında Almanya'da Freiburg Yüksek Müzik Okulu'na Prof. L. Honda Rosenberg'in öğrencisi olarak kabul edilen Ulucan, halen bu okuldaki çalışmalarını Prof. Rainer Kussmaul ile sürdürmektedir. Yurt içinde ve dışında çeşitli "masterclass"lara katılan Ayşen Ulucan; Ayla Erduran, Suna Kan, Viktor Pikaizen, Lukas David, Ida Haendel, Rosa Fain, Zakhar Bron, Michael Frischenschlager gibi önemli müzisyenlerle çalışma olanağı buldu.

Sanatçı; "Rotary Vakfı Müzik Yarışması Birincilik Ödülü" (1995), "Kültür Bakanlığı Ulusal Keman Yarışması Ayla Erduran Özel Ödülü" (1998), "Eskişehir Ulusal Keman Yarışması Birincilik Ödülü" (2000), "Uluslararası Ludwig Spohr Keman Yarışması"nda (2006), "Uluslararası Pantcho Vladigerov Keman Yarışması"nda (2007) Jüri Özel Ödülü ve "Birinci Uluslararası Nuri İyicil Keman Yarışması En İyi Türk Bestecisi Eser Yorumu Özel Ödülü"ne (2008) layık görüldü ve kendisine Lutiye Ecevit Tunalı tarafından yapılan özel bir keman armağan edildi.  

Solist ve oda müzikçisi olarak konserlerini sürdüren Ayşen Ulucan, 2005 yılında Baden Baden Gençlik Orkestrası eşliğinde bir turne gerçekleştirdi, Uluslararası Brahms Vakfı'nın bursunu kazandı ve 2009 Ocak ayında bir konser vermek üzere Baden Baden Filarmoni Orkestrası'ndan davet aldı. Ayşen Ulucan, 1745 Petrus Guarnerius yapımı kemanıyla çalmaktadır.

Stephanie Gurga
Amerikalı piyanist ve klavsenci Stephanie Gurga; Indiana, Depauw Üniversitesi'nde ve Paris, Ecole Normale de Musique'te piyano ve org eğitimi aldı. Daha sonra tarihi tuşlu çalgılarda uzmanlaştı.

Almanya'da, Freiburg Musikhochschule'de, piyanoforte ve klavsen için master derecesi alan sanatçı, solist ve eşlikçi olarak uluslararası bir kariyere sahip oldu ve Bach'ın Si Minör Missası'nda Lozan Oda Orkestrası'na, Brahms'ın keman-piyano sonatlarında Gian Paolo Peloso'ya eşlik etti. Sanatçı ayrıca Fransa'da, Meussia'da, Poulenc'in solo piyano eserlerini yorumladı.

Stephanie Gurga halen İsviçre'de, Lozan ve Sion'da, Haute Ecole de Musique Vaud Valais Freiburg'un yaylı sazlar eşlikçisi olarak görev yapmaktadır.

Program: Mozart, Bartok

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT