Belcea Quartet

Tarihler: 28 Mart 2014 Cuma ~ 28 Mart 2014 Cuma 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 83.50 TL 2. Kategori - 73.50 TL 3. Kategori - 63.50 TL 4. Kategori - 48.50 TL 5. Kategori - 33.50 TL 6. Kategori - 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 28, 2014 ~ Mar 28, 2014
Belcea Quartet

The Guardian Gazetesi’nin “dünya çapında bir dörtlü” olarak tanımladığı Belcea Quartet, Purcell, Haydn ve Britten’ın eserlerinden oluşan zengin repertuar 28 Mart'ta CRR Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşuyor.

Belcea Quartet dünyanın en prestijli müzik ödüllerinden Gramophone Ödülleri’nde en iyi albüm, Britten yorumuyla MIDEM Cannes Ödülleri’nde ve Bartok ‘un tüm yaylı dörtlü eserleriyle Echo Klasik ödüllerinde en iyi oda müziği topluluğu ödüllerine layık görülmüştür. 

“Bu müzik, insanın özgürlüğe özleminde ortaya çıkan bir ifade gibi görünen, sınırlarını genişletmek ve bu süreçte kendisi hakkında gerçeği öğrenmek için ortaya çıkan bastırılamayan bir arzudur.”

Belcea Quartet’in önsözünde yazdığı, tüm Beethoven Yaylı Dörtlüleri için gözler önüne serdiği sanatsal inanç olarak tarif edilebilir. Belcea Quartet’in enerjik ve özgün yorumlarında farklı kültürel geçmişlerinin etkisi görülmekte. Topluluk, 1994 yılında Londra Royal College of Music‘de kuruldu, dörtlünün kurucu iki üyesi kemanda Romanyalı Corina Belcea ve viyolada Polonyalı Krzysztof Chorzelski‘nin dönemin en iyi geleneksel yaylı dörtlülerinden Alban Berg ve Amadeus Quartet’ in referansında ikinci kemanda Axel Schacher ve çelloda Antoine Lederlin‘in topluluğa katılmasıyla Belcea Quartet çalışmalarına başladı.

Belcea Quartet’in müziğe olan yenililikçi yaklaşımı ve kendilerine özgü yorumları repertuarlarına da yansımıştır. Quartet, Amsterdam’da Concertgebouw, Brüksel’ de the Palaisdes Beaux-Arts ve New York’ ta Carnegie Hall gibi prestijli konser salonlarında düzenli olarak konser verdi. Ayrıca Belcea Quartet, Salzburg, Aldeburghand Edinburgh Festivallerinin değişmez dörtlülerinden birisi oldu. Piotr Anderszewski, Martin Fröst, Valentin Erben, Ian Bostridge and Matthias Goerne gibi önemli isimlerle de çalışmaya devam ediyor.

Belcea Quartet etkileyici bir albüm koleksiyonuna sahip. EMI Classics ile uzun süreli işbirliği sırasında, Brittenand Bartók yaylılarının yanı sıra Schubert, Brahms, Mozart, Debussy, Ravel ve Dutilleux eserlerinin tamamının çalındığı kayıtlar yaptılar. 2012 ve 2013’te, İngiltere’de Benjamin Britten Stüdyosu’nda tüm Beethoven dörtlüsü eserlerinin seslendirildiği bir kayıt gerçekleştiren Belcea Quartet, bu kayıtla beğeni toplayan eleştiriler aldı ve ECHO Klasik Ödülüne layık görüldü. 2010 yılında klasik ve romantik dönemlerin büyük eserlerini içeren Mark Anthony Turnage’in “Twisted Blues with Twisted Ballad” çalışmasıyla dünya prömiyerlerinde sahne aldılar.

2012’de tüm Beethoven yaylı dörtlülerinin seslendirildiği Viyana konserininin kaydı gerçekleşti ve Mezzo TV'de yayınlandı. Yakında DVD’ si çıkacak bu konser aynı zamanda Jean-Claude Mocik’in “Lookingfor Beethoven" adlı  belgeselinde yayınlanacak.

Kuartet’in 2013 / 2014 sezonunda, Wigmore Hall, Konzerthaus, Teatro La Fenice gibi dünyanın önde gelen salonlarıyla sözleşmeleri devam ediyor. 2014’te Mark- Anthony Turnag’in diğer projesi olan Music of the 20th century - Schoenberg, Webern & Berg eserlerinden oluşan bir başka dünya prömiyerinde sahne alacaklar.

- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Gösteri başladıktan sonra salona izleyici alınmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT