Bir Gitarla Neler Yapılmaz Ki?

Tarihler: 07 Aralık 2010 Salı ~ 07 Aralık 2010 Salı - Saat: 13:30

Yer: Barış Manço Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Caferağa Mescidi Sok. No:5 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 418 95 49

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 7, 2010 ~ Ara 7, 2010

“2010 Okullarda” projesi kapsamında 400 öğrenci, 10 arkadaşının vereceği gitar resitali ile müzik tarihinin en güzel ezgilerini belki de ilk defa canlı ve açıklamalı olarak dinleme şansına erişiyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Eğitim Yönetmenliği, “2010 Okullarda” projesi kapsamında, Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu bir resital 7 Aralık’ta Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. On öğrencinin performans sergileyeceği resitalde solo gitar eserlerinin yanı sıra gitar ikilisi, üçlüsü ve dörtlüsü gibi grupların seslendireceği eserler ayrıca keman, flüt gibi enstrümanların yer aldığı oda müziği eserleri de dinlenebilecek.

Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin repertuarında Barok, Klasik, Romantik ve Çağdaş Dönem eserlerinden başka Türk Halk ve Türk Sanat Müziği’nden de örnekler yer alıyor. Yaklaşık bir saat sahnede kalacak olan grup okullarında aldıkları müzik eğitimini dinleyicilerle buluşturmanın yanı sıra konser tecrübelerini geliştirme yolunda da çok önemli bir adım atmış olacaklar. Resitale Avcılar ilçesindeki çeşitli okullardan katılacak olan öğrenciler de sahnede kendi yaşıtlarının performansına şahit olurken müziğin ya da sanatın herhangi bir alanının kendilerine hiç de uzak olmadığını kavrama fırsatı bulacaklar. Resitalin bu anlamda asıl amaçlarından olan “Gerekli eğitim ve emek verildiğinde kendilerini ifade edecek bir alana sahip olabileceklerini” görecekler.

Gitarın sadece popüler bir müzik çalgısı olmayıp, klasik müzik repertuarında da önemli bir yere sahip olduğu vurgulanmaya çalışılacak. Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde 7 Aralık’ta gerçekleşecek resital 13:30-14:20 saatleri arasında ücretsiz olarak izlenebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT