Birol Topaloğlu

Tarihler: 26 Şubat 2011 Cumartesi ~ 26 Şubat 2011 Cumartesi - Saat: 21:00

Yer: Maya Sahnesi

Nereden Alınır: Maya Sahnesi

Adres: İstiklal Caddesi, Halep Pasajı (Beyoğlu Sineması Pasajı) Kat:2 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0536 460 90 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 26, 2011 ~ Şub 26, 2011

Kıyı Boyu Karadeniz

Birol Topaloğlu Ocak ayında çıkardığı ‘Kıyı Boyu Karadeniz’ albümünün tanıtım konserini 26 Şubat 2011 Cumartesi günü saat 21.00’de Beyoğlu Maya Sahnesi’nde gerçekleştirecek.

Müzik dünyasında araştırmacı ve usta yorumculuğu ile tanınan Birol Topaloğlu, İstanbul Babajim Stüdyolarında ilk kez canlı hücum kayıt tekniği ile gerçekleştirdiği 5.solo albümü “Kıyı Boyu Karadeniz” albümünün tanıtım konserini 26 Şubat 2011 Cumartesi günü saat 21.00’de Beyoğlu Maya Sahnesi’nde gerçekleştirecek.

2007 yılından bugüne kadar “Kıyı Boyu Karadeniz” konserler dizisini sergileyen Birol Topaloğlu, bu projeyi albümleştirerek kalıcı hale getirdi. Topaloğlu, “Kıyı Boyu Karadeniz”de Lazca ve Türkçe dışında ilk kez Trabzon Rumcası, Hemşince ve Gürcüce dilleri ile yorumladığı şarkıları dinleyicinin beğenisine sunuyor. Bu albümde Karadenizde kullanılan yerel enstrümanları günümüz batı enstrümanları ile başarılı bir şekilde buluşturan sanatçı albümde Doğu Karadeniz’in müzikal çeşitliliğini gözler önüne seriyor.

Düzenlemelerini de Birol Topaloğlun’un yaptığı ve toplam 13 parçadan oluşan albümde Topaloğlu solistliğinin yanısıra tulum, kemençe, çonguri, ğuni (ritm) ve dilli kaval çaldı. Elektro gitar, klasik gitar ve çonguride Mustafa Biber, eşlik vokal, tulum ve klasik gitarda Emre Pehlivanlar, bas gitarda Bora Özçoban, bateri ve perküsyonda Burhan Hasdemir ve perküyonda Burcu Yankın eşlik etti.

Canlı hücum kaydı ile konserlerde yakaladıkları coşkuyu albüme yansıttıkları bu özel projeye konuk olarak Richard Laniepce saksafon, Umut Ayvaz kemençe, Kenan Yaşar panduri ve eşlik vokalde, Hikmet Akçiçek ve Yaşar Kabaosmanoğlu ise Hemşince parçada sesleri ile eşlik etti. Grup vokalde Mine Kalaycı, Şükrü Yavuz, Güler Topaloğlu ve Güngür Kestane eşlik etti.

Kayıt öncesi provaları 55 saat, stüdyo kaydı 80 saat; edit –mix çalışması 35 gün süren albümün kayıtlarını Alp Turaç ve Zeynep Tünay, miksini Türkay Nişancı ve Analog Masteringi Justin Weis yaptı.

1997 yılında ilk solo albüm Heyamo ile müzik dünyasına giriş yapan Birol Topaloğlu, 2005 yılında kurduğu müzik firması ColchisMusic ile kendi calişmalarinin yanisira; yeni seslere destek olurken arşiv niteliği olan yapımlara da yer veriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT