Birol Topaloğlu

Tarihler: 11 Aralık 2013 Çarşamba ~ 11 Aralık 2013 Çarşamba 22:00

Yer: The Mekan

Ücret: 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Atıf Yılmaz Cad. Küçük Bayram Sok. No:1, Kat: 2 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 11 41

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 11, 2013 ~ Ara 11, 2013

Karadeniz müziğinin başarılı isimlerinden Birol Topaloğlu, 11 Aralık'ta The Mekan'da sevenleriyle buluşuyor.

Popüler Karadeniz müziğinde yozlaştırılarak kullanılan tulum ve kemençenin, aslına uygun bir şekilde icra edilerek de geniş kitlelere ulaşabileceğini gösteren Birol Topaloğlu, yaptığı müzikte bazı yöresel olmayan modern enstrümanlara da yer vermesine rağmen bunların geleneksel yapıyı bozmamasına özen gösterdi. Gerek Türkiye, gerekse yurt dışında birçok önemli konser, festival ve etkinliklerde yer alarak yerel değerlerin aslında ne kadar evrensel olduğunu da gösterdi.

Topaloğlu, 1997’de Kalan Müzik etiketi ile dünyada tamamı Lazca şarkılardan oluşan ilk albümü "Heyamo"yu yaptı. Bu albümde yer alan "Heyamo" ve "Didou Nana" şarkıları aynı yıl Fransa-Marsilya’da yapılan Dünya Etnik Müzik Fuarı’nda ilgi odağı oldu.

"Heyamo" ve daha sonraki albümlerinde Laz aydını "Helimişi Xasani"nin şarkılarına yer vererek onun ilk kez Türkiye ve dünyada tanınmasını sağladı.

İstanbul’daki ilk konserini 1997 yılında 2. İstanbul Müzik Şenliği kapsamında veren sanatçı, 1998 yılında Salkım Söğüt albümünde üç Karadeniz şarkısı ile yer aldı. Bu albümde yer alan "Nokta Ana" destanı büyük ilgi gördü. 1999 yılında İngiltere’de basılan World Music-The Rough Guide kitabında Laz Müziği kavramının etnik müzik literatürüne girmesini sağladı.

2000 yılında ikinci solo Albümü Aravani’yi çıkartan Birol Topaloğlu, 2001 yılında iki CD ve kitapçıktan oluşan arşiv ve derleme albümü “Lazeburi”yi hazırladı.

2001 yılında Amerika’da “The Best of Heyamo and Aravani” 7/8 Music Productions’dan çıktı. Aynı yıl Amerika çapında bir turne gerçekleştirdi.

2002 yılında İspanyol gaida sanatçısı Hevia ve 2004 yılında Ermeni duduk sanatçısı Djivan Gasparyan ile ortak projelerde yer aldı.

2006 yılında Kalan Müzik’ten çıkan Anadolu Ninnileri adlı albümde Kaçkar Yaylası’ndan derleyip kaydettiği otantik üç Lazca ninni ile katkıda bulundu.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT