Bora Çeliker & Burak Bedikyan Duo

Bora Çeliker & Burak Bedikyan Duo

Tarihler: 31 Ocak 2017 Salı ~ 31 Ocak 2017 Salı 21:30 - 00:30

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

Nereden Alınır: Nardis Jazz Club Gişe

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Web: http://www.nardisjazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 31, 2017 ~ Oca 31, 2017

Bora gitar çalmaya 1988 yılında başladı. Üniversite yıllarını geçirdiği Ankara’da The Crawling Snakes, The Jukes (1996) ve The King Bees (1997) isimli blues gruplarını kurdu. The King Bees ile Ankara ve İstanbul’da düzenli kulüp programları, festival konserleri, Kıbrıs, Van ve Samsun turneleri yaptı. 1999’da Janusz Szprot ile kurduğu grupla caza yöneldi. 2001’de Alan Ginter Quartet bünyesinde Tuna Ötenel ile birlikte çalıştı. Aynı yıl İstanbul’a dönerek, 92.3 Radyo Kozmos’da iki buçuk sene boyunca Blues Makinası programını yaptı. 2005 yılında Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda Sarp Maden’le birlikte Jethro Tull’dan önce sahne aldı. Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde Performans üzerine yüksek lisans eğitimi gören Bora 2013’de ilk albümü “Borabook”u piyasaya çıkardı.

1978 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Burak Bedikyan, ailesinin teşvikiyle küçük yaşta hobi olarak başladığı müziğe, lise yıllarında profesyonel olarak devam etme kararı aldı. 1996 yılında Aydın Esen’in İstanbul’da düzenlediği “Workshop”a katılarak bu yolda ilk önemli adımını atan Bedikyan, aynı yıl Marmara Üniversitesi IIBF’yi kazandı. Üniversite eğitimini sürdürdüğü yıllar boyunca kendini geliştirme yönünde kişisel çalışmalarına devam ederken Pop ve Caz dünyamızın birçok önde gelen solist ve gurubuyla profesyonel anlamda sahne almaya başladı.

2002 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’ne tam burslu olarak kabul edildi. Burada Donovan Mixon, Ricky Ford, Can Kozlu, Ali Perret, Tuna Ötenel ve İmer Demirer gibi değerli isimlerle çalışma imkanı bulurken, Aydın Esen’le kişisel çalışmalarını sürdürdü.

Halen gerek kendi liderliğinde, gerek yerli ve çoğunlukla yabancı ustalarla beraber “Klasik Caz”dan “Fusion”a kadar çeşitlilik gösteren birçok farklı stilde aktif olarak performans göstermeye devam etmektedir.

2008 Nisan Ayında, New York’un kalburüstü müzisyenlerinden Vincent Herring, Brian Lynch ve Peter Washington’la birlikte Ferit Odman’ın ilk albümü “Nommo”nun kaydında bulunan Burak Bedikyan, takip eden yıllarda Bilal Karaman’ın “Bahane” ve Bora Çeliker’in “Borabook” albümlerinde de piyanodaki yerini aldı.

Burak Bedikyan’ın ilk albümü “Circle of Life”, 2013’de “Look Out” ise 2016’da dünya cazının saygın şirketlerinden “SteepleChase” tarafından yayımlandı. Dağıtımı tüm dünyada devam eden her iki albüm de uluslararası arenada övgüler toplamaya devam ediyor.

Bora Çeliker (g, vo),
Burak Bedikyan (p).

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT