Cahit Kutrafalı Band

Cahit Kutrafalı Band

Tarihler: 11 Şubat 2016 Perşembe ~ 11 Şubat 2016 Perşembe 21:30 - 00:30

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

Nereden Alınır: Nardis Jazz Club Gişe

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Web: http://www.nardisjazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 11, 2016 ~ Şub 11, 2016

1984 Lefkoşa doğumlu Cahit Kutrafalı’nın kendisini küçük yaşta gösteren müzik yeteneği ve ilgisi piyano ile başlayıp gitarla devam etti.Bas gitarın kendisiyle en çok özdeşleşen enstruman olduğuna karar vermiş olsa da Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin Müzik Bölümü’nde ana çalgı olarak viyolonsel eğitimi alan ve bölümün oda orkestrasında çello ve kontrbas çalan Kutrafalı bir yandan da Kıbrıslı saksafon sanatçısı Charis Ioannou ile caz çalışmalarına devam etti.

2007 yılında Rotterdam Konservatuvarı (Codarts) Caz Akademisi’nde elektrik bas bölümüne kabul edilen ve orada kısa bir süre Peter Douma ile çalışma fırsatı bulan Kutrafalı Kıbrıs ABD elçiliğince sürdürülen iki toplumlu ‘’Jazz Futures’’ projesi kapsamında gerçekleştirilen atölye çalışmalarında yorumcu ve eğitmenlik yapmak üzere 2009 yılında adaya geri döndü. Yine bu proje kapsamında Chris Byars ve Ari Roland’ın öncülüğünde aralarında Pasquale Grasso, Marios Toumbas, Zaid Nasser, Ahmet Elmas, Kadir Evre ve Charis Ioannou’nun da bulunduğu geniş bir ekiple ‘’Jazz Futures Celebrating Cyprus’’ albümünü kaydettiler. Profesyonel müzik yaşamı Gilad Atzmon, Chris Byars, Ari Roland, Zaid Nasser, Cenk Erdoğan, Vahagn Hayrapetyan, Sacha Perry, Stephan Schatz, Charis Ioannou, Keith Balla ve Ioannis Vafeas gibi isimlerle birçok önemli caz festivalinde hız kazandı. 2011′den bu yana Lefkoşa Türk Belediye Orkestrası’nda aranjör ve bas gitar yorumcusu olarak görev alan Kutrafalı bir yandan da çeşitli festivallerde ‘’Cahit Kutrafalı Quintet’’ olarak sahne almaya devam ediyor.

New Yorklu caz basçısı Ari Roland’ın sıra dışı bir basçı olarak değerlendirdiği, kusursuz armoni bilgisi ve muhteşem tekniği ile her seferinde ilham verici ve dinamik müzikler ürettiğini söylediği Kıbrıslı besteci ve basçı Cahit Kutrafalı’nın ilk albümü ‘’As It Is’’ ise 2015 Ekim ayı içinde A.K. Müzik etiketiyle yayımlandı.

Anıl Şallıel (as),
Batu Şallıel (ts),
Tolga Erzurumlu (p),
Eylül Biçer (g),
Cahit Kutrafalı (b),
Ekin Cengizkan (d).

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT