Chick Corea & John McLaughlin

Tarihler: 30 Ekim 2008 Perşembe ~ 30 Ekim 2008 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 46.00 - 38.00 YTL

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Satış Noktaları, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 - www.crrks.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 30, 2008 ~ Eki 30, 2008
Chick Corea & John McLaughlin
Five Peace Band
with Kenny Garrett, Christian McBride & Vinnie Colaiuta


Tarihi bir müzik olayı. İlk kez birlikte dünya turnesine çıkıyorlar!
Chick Corea ve John McLaughlin gerçekten kafa dengi sanatçılar. İkisi de müzikal anlamda araştırmacı ve kendi enstrümanlarında virtüözler. Genç caz sanatçıları olarak, efsanevi Miles Davis ile hem birlikte çalıştılar, hem de onun, bir ilke imza atan caz/rock/funk klasiği Bitches Brew albümünde birlikte yer aldılar. İkisi de kendi yenilikçi gruplarını kurma cesaretini gösterdiler: McLaughlin Mahavishnu Orkestrası’nı, Corea da Return to Forever’ı. Bu iki grubun çaldığı yenilikçi müzik, 70’li yıllarda büyük dinleyici buldu ve yeni bir müzik tarzının ortaya çıkışına yardımcı olarak, rock müziğe hayran kitleleri, yeni bir caz formuna yönlendirdi. O zamandan beri, her ikisi de olağanüstü verimli kariyerler yürüttüler, kısa sürede çok çeşitli müzik tarzlarında ve çok farklı müzikal ortamlarda sürekli yaratıcı ürünler verdiler ve aynı zamanda benzersiz sanat doğrultularını muhafaza ederek başlı başına efsane haline geldiler.

Şimdi, gezegenimizdeki en büyük müzisyenlerin bir kısmının içinde olduğu bir grupla (saksafonda Kenny Garrett, basta Christian McBride ve davullarda Vinnie Colaiuta), oldukça yaratıcı bir müzik dinleyeceğiniz, Miles’tan düetlere, iç içe geçen akustik cazdan, elektronik caz/rock/funk’a ve elbette Corea ve McLaughlin klasiklerine kadar eklektik bir gece yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz.
Bu müzikal birliktelik, günümüzde caza yapılan en önemli katkılardan biridir. Kısacası, kaçırılmaması gereken bir akşam.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT