City Star Lights by Convers: Chicha Libre

Tarihler: 27 Ekim 2010 Çarşamba ~ 27 Ekim 2010 Çarşamba - Saat: 22:00

Yer: Ghetto

Ücret: 23,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Ghetto

Adres: Kalyoncu Kulluk Cad. No: 10 Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 251 75 01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 27, 2010 ~ Eki 27, 2010

Bant Sunar: City Star Lights by Convers “Chicha Libre”

http://www.myspace.com/chichalibre
www.bant.tv
www.converse.com.tr

Altı senedir yayın hayatını sürdüren müzik, sinema, sanat, vs. dergisi Bant’ın organizasyonuyla ve Converse sponsorluğunda gerçekleşen City Star Nights by Converse konser serisi, günümüz bağımsız müzik üretiminin özgün isimlerini İstanbul’da ağırlayarak müzik severlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.
Dünyanın dört bir yanında çarpıcı canlı performanslarıyla ses getiren taptaze müzikler ile son 10 yıla damgasını vurmuş güçlü isimleri ilk kez İstanbullularla buluşturmayı hedefleyen konser serisi, yazın verdiği aradan sonra Ekim ayı itibariyle yeni mekânı GHETTO yeniden izleyicileriyle buluşuyor.

Bugüne kadar Dengue Fever, Malcolm Middleton, Atlas Sound, Messer Chups, Deerhoof, The Wedding Present, Zita Swoon, Sebadoh, Casiotone For The Painfully Alone ve daha nice ismi ilk kez İstanbullu izleyicinin karşısına çıkaran City Star Nights by Converse serisi yeni sezona 27 Ekim Çarşamba akşamı GHETTO sahnesinde Chicha Libre konseriyle giriyor.

Chicha Libre
Amazonların Perulu müziklerinden etkilenerek Latin ritimleri, Surf müziği ve Psychedelic Pop adına büyüleyici bir karma sunan Chicha Libre etkileyici performansını sunmak üzere İstanbul’a ilk seyahatini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Chicha Libre ismini, 70’lerin başında Perulu Amazon’larda üretilmeye başlanmış, Kolombiya’nın akordeon yüklü Cumbia’ları, Küba tınıları ve surf gitarlarının, Moog synthesizer’ların, Farfisa organ’larının psychedelia’sına dair izler taşıyan bir müzik çılgınlığı olan Chicha’dan alıyor.

Grubun hikâyesi, New York’un Barbés sahnesine mensup Olivier Conan’ın taptaze tınlayan ve çekiciliği enternasyonal olan bu müzikle 2005 yılında tanışmasıyla duyduğu heyecanla başlıyor. Conan’ın 2007 yılında bu müzikleri bir araya getirerek hazırladığı The Roots Of Chicha isimli toplama albümün New York’lu dinleyicinin sevgisini anında kazanmasının üzerine ise Conan bu müziği çalmaya, onun üzerinden üretmeye ve bu heyecanı tüm dünyayla paylaşmaya karar veriyor ve New York’un ileri gelen müzisyenleriyle Chicha Libre’yi kurarak bu müziğe yeni bir beden buluyor. Brooklyn’de yerleşik yarı Amerikalı-yarı Fransız bir ekip olan Chicha Libre’nin işin içine biraz Fransızca da katarak yorumladığı Chicha ve 70’lerin pop klasikleri yeni kompozisyonlarıyla birleşince, bu görkemli tınılar çok sayıda yeni kulağa ulaşarak hak ettiği ilgiyi nihayet görmeyi başarıyor.

27 Ekim Çarşamba akşamı GHETTO’da, City Star Nights by Converse konser serisinin sezon açılışında, Latin perküsyonları, surf gitarları ve güçlü organ’larıyla Chicha Libre’nin zamanın ötesindeki tınılarına kapılıp akmaya hazır olun. Çünkü Chicha Libre kayıp bir geleneği yaşatmaya ya da nostaljik olmaya çalışmaktan ziyade bu müziği çalmaya gönülden bağlı olduğu için bu işi yapıyor. Ve bunu çok iyi yapıyor!

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT