Dabaghyan Ensemble

Tarihler: 27 Ekim 2011 Perşembe ~ 27 Ekim 2011 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu - CRR

Ücret: 1. Kategori - 34.00 TL - 2. Kategori - 28.50 TL - 3. Kategori - 23.00 TL - 4. Kategori - 17.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi - Harbiye Şişli İstanbul Harbiye İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 27, 2011 ~ Eki 27, 2011

Günümüzün en iyi çağdaş dudukçularından biri olan Gevorg Dabaghyan, 1965 yılında Ermenistan’ın Erivan şehrinde dünyaya geldi .1990’da “Doğunun En İyi Enstrümanları” yarışmasının Duşanbe ayağını kazanan Dabaghyan, 1992 yılında Erivan Devlet Konservatuarında yüksek lisansını tamamladı.

1992’de Erivan’da Sayat-Nova ödülü aldı. 1995’de Celestial Harmonies’den çıkan albümü uluslararası “INDI” ödülüne layık görüldü. Dabaghyan 2002 yılından sonra “Tradcross” etiketiyle birçok albüm yayınladı. Gevorg Dabaghyan’ın repertuarı geleneksel halk şarkılarının, Ermeni ozanlarının bestelerinin, dini şarkıların ve çağdaş bestecilerin şarkılarının derlemesinden oluşuyor. Dabaghyan, Yuri Bashmet and Moscow Soloists, Yo-Yo Ma and The Silk Road Ensemble, saksafon üstadı J. Garbarek, kemancı Gidon Kremer, Atlas Ensemble, Xenia Ensemble gibi günümüzün büyük sanatçılarının projelerinde duduk çaldı.

Ermenistan, İtalya, Amerika Birleşik Devletleri, Gürcistan, Belçika, Hollanda, Almanya, Finlandiya, Rusya, Macaristan, Ukrayna, Özbekistan, İran, Lübnan, Norveç, Fransa, İsviçre, Polonya, Kanada, Birleşik Arap Emirllikleri ve Litvanya’da konserler veren Gevorg Dabaghyan, 2001 yılından beri Yo-Yo Ma’nın “The Silk Road” projesinde duduk çalmaya devam ediyor.

Bir çok film müziği albümünde yer alan Dabaghyan, Atom Egoyan’ın “Ararat” ve Paolo e Vittorio Taviani’nin “La Masseria Delle Allodole” filmlerinde de müzikleriyle yer aldı.Gevorg Dabaghyan 2005’den bu yana Erivan Devlet Konservatuarında duduk profesörü olarak genç dudukçuları eğitmeye devam etmektedir. Gevorg Dabaghyan’ın müzik direktörlüğündeki “Dabaghyan Ensemble”ın repertuarı Ermeni halk ezgilerinden, Aşık şarkılarından ve Ermenistan’ın önemli bestecilerinin eserlerinden oluşmaktadır. Duduk sazının en özel ezgilerinin solo olarak da sunulacağı dinletiye, Ermenistan’ın etnik sazlarında üstat sayılan beş kişilik bir grup eşlik etmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT