David Rothenberg - Korhan Erel

Tarihler: 03 Nisan 2015 Cuma ~ 03 Nisan 2015 Cuma 21:00

Yer: Borusan Müzik Evi

Ücret: Tam 27.50 TL Öğrenci 25.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. Orhan Adli Apayadın Sok. No: 1 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 336 32 71

Web: http://http://www.borusanmuzikevi.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 3, 2015 ~ Nis 3, 2015

Bilgisayar müzisyeni David Rothenberg ve ses tasarımcısı Korhan Erel, Berlin'de yaptıkları "Berlin Bülbülü" projesi ile Borusan Müzik Evi'nde...

David Rothenberg ve Korhan Erel, geçen mayıs gece yarısı Berlin parklarında yürüyüp Orta Doğu’dan Avrupa’ya, romantik edebiyatın naif yaratıkları olan bülbüllerle canlı müzik yaptılar.

Erkek bülbüller gece boyunca, yıllar içinde öğrenip ustalaştıkları ıslıklar, şıkırtılar, bluesvari temaları andıran komplike bir şarkıyı gece boyunca durmaksızın söylerken, Rothenberg klarnet çaldı, Erel de kuşların seslerinden iPad’inde sample’lar aldı. Dönüştürdükleri bu şarkıyı izleyecilerin huzurunda kuşlara dinlettiler. İkili, İstanbul’da, konserlerinde tanıtımını yapacakları Berlin Bülbül albümlerinin bir kısmını oluşturan bu deneyimden bölümler seslendirecek. Kayıtlarında Erel’in Omnibus adını verdiği elektronik/bilgisayar düzeneğini, Rothernberg’in de elektronik bas klarnetini çaldığı stüdyo doğaçlamaları da yer alıyor.

Berlin ve İstanbul’da yaşayan bilgisayar müzisyeni, doğaçlamacı ve ses tasarımcısı Korhan Erel, bilgisayarı bildik enstürmanlarla serbest bir doğaçlama çerçevesinde bir araya gelebilecek bir enstrüman olarak kullanıyor. Açık alanda yapılmış kayıtlar ve bulduğu şarkıları sık sık kullanan Erel’in müziği serbest doğaçlama, kavramsal ses performansları ve genellikle Avrupa’daki sanat etkinlikleri ve müzelerde seslendirdiği belli bir yapıya sahip bestelerden oluşuyor. Türkiye’nin öncü serbest doğaçlama topluluklarından Islak Köpek’in kurucusu olan müzisyen tiyatro, video ve dans gösterileri için de ses tasarımı ve müzik yapıyor. Türkiye, Hollanda, Portekiz ve Yunanistan’da birçok CD çıkardı; Avrupa, Asya ve ABD’de festivaller, küzik mekânları, müzeler ve sanat mekânlarında çaldı.

ECM firması sanatçısı David Rothenberg bugüne kadar Jan Bang, Scanner, Glen Velez, Karl Berger, Peter Gabriel, Ray Phiri, ve Karnataka Perküsyon Koleji ile klarnet çaldı ve kayıtlar yaptı. On iki kaydı arasında Jazziz dergisinin 1995’te yılın en iyi on kaydından biri olarak seçtiği On the Cliffs of the Heart, ve Le Monde’un “küçük bir mucize”, The Village’ın da 2010’un en iyi kayıtlarından bir olarak gösterdiği, Marilyn Crispell ile birlikte yaptığı One Dark Night I Left My Silent House da yer alıyor. New Jersey Teknoloji Enstitüsü’nde felsefe profesörü olan Rothenberg, aynı zamanda yedi dilde basılan ve BBC’nin bir belgeselinin konusu olan Why Birds Sing adlı CD ve kitabın yazarı. Müzik, sanat ve doğayla ilgili birçok kitabı da bulunan Rothenberg’ün en son kitabı ve CD’si Bug Music PBS televizyonu ve The New Yorker’da da haber oldu.

Kapı Açılışı: 20.30
Konser: 21.00

- Bifokart Klasik sahipleri ve öğrencilerin %10, Bifokart Gold sahiplerinin %30 indirim hakkı bulunur. Kapıda Bifokart'ınız ya da öğrenci kimliğinizi göstermeniz istenecektir.
- Binanın özel mimari yapısından dolayı etkinlik sırasında mekana giriş yapılamamaktadır. Geç gelen izleyiciler, ara olan konserlerde, ilk arada içeri alınır; arasız konserlerde salona giriş mümkün olmayacaktır.
- Etkinlik sırasında fotoğraf makinesi, kamera, cep telefonu ve başka bir cihazla kayıt yapılması kesinlikle yasaktır.
- Etkinlikten önce cep telefonlarınızı kapatmayı unutmayın.
- Borusan Müzik Evi'nin hiçbir yerinde sigara içilmemektedir.
- Borusan Müzik Evi'nin, elde olmayan nedenlerden ötürü, programda değişiklik yapma hakkı saklıdır. Değişikliklerden dolayı satışı yapılmış olan biletler iade edilmez.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT