Dede Efendi’yi Anma Konseri

Tarihler: 31 Ocak 2006 Salı ~ 31 Ocak 2006 Salı - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 12 YTL - 10 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve CRR

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul Harbiye İstanbul

Telefon: 0212 248 08 63 (CRR Gişe)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 31, 2006 ~ Oca 31, 2006
Dede Efendi’yi Anma Konseri
31 Ocak Salı 20:00

Hazırlayan: Nilgün Doğrusöz Dişiaçık

"Âvâze" Klasik Türk Müziği Kadınlar Topluluğu
Sazlar: Nermin Kaygusuz (Kemençe), Ayşegül Kostak Toksoy (Kanun), Göknil Bişak (Tanbur), Betül Şirin (Viyolonsel), Buse Sever (Ud), Pelin Başar (Ney) Sesler: Nilgün Doğrusöz Dişiaçık, Şerife Güvençoğlu, Nesibe Özgül Özbilen, Sinem Özdemir, Merve Utandı, Tamara Koçak Aykar, Ayşegül Keskinkılıç, Aslıhan Ergişi

Devlet sanatçısı, Prof. Dr. Nevzad Atlığ’ın sanat danışmanlığını üstlendiği topluluk, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim üyeleri, mezunları ve öğrencilerinden oluşmuştur. 2005 yılında kurulan topluluk, aldıkları eğitim doğrultusunda, ortak duygu ve sanat anlayışlarını, Klâsik Türk Müziğinin seçkin eserlerini icra edebilmek yolunda bir araya gelmiştir.

Harem-i Hümâyun’daki müzisyen kalfalardan hanendelere, kadın saz takımlarından bestecilere kadar uzanan ve müzik tarihinde özel bir yere sahip olan kadının önemini bir kez daha vurgulamak isteyen “Âvâze Klasik Türk Müziği Kadınlar Topluluğu”; seyircisiyle buluştuğu ilk konserinde müzik tarihimizin eşsiz bestecisi Hammamizâde İsmail Dede Efendi’nin seçkin bestelerinden oluşan repertuarıyla seyircisini selamlıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT