Deodato

Tarihler: 27 Şubat 2007 Salı ~ 28 Şubat 2007 Çarşamba - Saat: 21:30

Yer: Babylon

Ücret: Ayakta 25 YTL Öğrenci 15 YTL Masa 40 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Babylon

Adres: Şeyhbender Sokak No: 3 Asmalımescit, Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 73 68 - Babylon

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 27, 2007 ~ Şub 28, 2007

Garanti Caz Yeşili
Deodato, Rio de Janeiro – New York
27 Şubat Salı 21:30 & 28 Şubat Çarşamba 21:30

Garanti Caz Yeşili serisi Brezilya’lı ünlü piyanist Eumir Deodato ya da bilinen adıyla Deodato uzun yıllardır modern caz dünyasının en önemli artist ve prodüktörlerinden birini ağırlamaya hazırlanıyor. Big Band ve Combo Caz’a rock, pop, r&b, funk, Brazilian Latin hatta senfonik ve orkestral elementleri ustalıkla dahil edebilen sanatçı pop/caz ve crossover caz dünyalarına 1970’lerden bu yana yön veren isimlerden biri oldu.

Kool & The Gang’den k.d.lang’e hatta Bjork’e kadar sayısız isme albümlerinde şarkı yazarı ve prodüktör olarak eşlik eden Deodato bugüne kadar 15’i platin plak kazanan 500’e yakın albüm üzerinde çalışmalar yaptı.

İkinci Dünya Savaşı’nın hüküm sürdüğü zorlu 1940’larda Rio’da dünyaya gelen Deodato, İtalyan ve Portekiz kökenli bir ailenin çocuğu olarak 12 yaşında akordeon çalmaya başladı. Rio’da Bossa Nova’nın aranan isimlerinden biri olmayı başardıktan sonra daha sonra ülkesindeki askeri dikta’dan kaçan çok sayıda müzisyene katılarak New York’a yerleşti. Burada Luiz Bonfa ve Creed Taylor ile çalışmalar yaptı.

1973 yılında big band latin caz türündeki ilk albümünü yayınladıktan sonra Richard Strauss’un Also Sprach Zarathustra’sının funky versiyonuyla Grammy ödülü kazandı. Şarkı ABD pop listelerinde 2 İngiltere’de ise 7 numaraya kadar yükseldi. Şarkı daha sonra Peter Sellers’ın efsanevi Being There filminde kullanıldı.

Brezilyalı ünlü vokalist Astrud Gilberto, Aretha Franklin, Bette Midler, Frank Sinatra, Earth Wind & Fire, Stanley Turrentine ve Antonio Carlos Jobim gibi müzik dünyasına damgasını vurmuş sayısız isimle çalışmalar gerçekleştiren Deodato, 1979 ve 1983 yılları arasında Kool and the Gang için prodüktör ve aranjör olarakta çalıştı.

Deodato genç kuşaklar tarafından da Bjork’un Homogenic albümü için gerçekleştirdiği orkestrasyonlarla tanınmış ve oldukça ilgi görmüştü.
Eumir Deodato (Almeida) - Piyano
Stefano Paolini - Davul
Pier Luigi Mingotti - Bas




istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT