Dianne Reeves // Ercüment Orkut Trio

Dianne Reeves // Ercüment Orkut Trio

Tarihler: 05 Temmuz 2022 Salı ~ 05 Temmuz 2022 Salı 20:00

Yer: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harbiye Cemil Topuzlu Aç

Ücret: Sahne Önü - ₺700,00 1. Kategori - ₺600,00 2. Kategori - ₺500,00 3. Kategori - ₺400,00 4. Kategori - ₺300,00 5. Kategori - ₺250,00 6. Kategori - ₺180,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺10,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Taşkışla Cad. Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 86 03

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 5, 2022 ~ Tem 5, 2022

Sadece caz değil müzik tarihinin de en büyük seslerinden biri o. Beş Grammy ödüllü Dianne Reeves’in ne kadar seçkin bir caz vokali olduğu anlatmakla bitmez. Caz vokaline bir opera sanatçısıymış gibi yaklaşan, sıklıkla efsane Sarah Vaughan ile karşılaştırılan Dianne Reeves, tekniğiyle duygusunu müthiş bir dengede tutmayı biliyor. Müzik tarihinin tartışmasız en büyük vokallerinden biri olduğunu Daniel Barenboim şefliğinde gerçekleştirdiği Şikago Senfoni Orkestrası konseriyle de kanıtlayan güçlü vokali İstanbullu cazsever kulaklar gayet yakından tanıyor. Gregory Porter, Robert Glasper, Lalah Hathaway ve Esperanza Spalding gibi genç nesil caz müzisyenlerle kaydettiği son stüdyo albümü Beautiful Life ile 2015’te En İyi Caz Vokal Performansı Grammy’sini kazanan Reeves’in Berklee College of Music ve Juilliard School’dan fahri doktora unvanı da bulunuyor. Reeves aynı zamanda virtüözitesi ve sanatındaki eşsiz varlığını sahneye en iyi yansıtan seslerden biri. Sanatçının sesi şimdi, İKSV’nin 50, İstanbul Caz Festivali’nin 29’uncu yılında, İstanbul ve festivalle özdeşleşen mekânlardan Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda yankılanacak.

Dianne Reeves'den önce ise klasik cazdan çağdaşa kadar geniş bir yelpazede sınırları zorladığı Low Profile ve Persona gibi iki başarılı albümle dikkatleri üstüne çeken besteci, piyanist Ercüment Orkut, üçlüsüyle izleyicileri karşılayacak. Orkut, 2018 tarihli Persona albümüyle dünyaca ünlü caz müzisyeni ve prodüktörü George Whitty’den “Son yıllardaki en favori keşiflerimden biri, tümüyle ‘olmuş’ bir piyanist” sözleriyle övgü almıştı. Dianne Reeves öncesi Ercüment Orkut’un dehasına sahnede şahit olma şansını kaçırmayın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT