Erlin Tomaoğlu - Dariner Vertch-Yıllar Sonra

Tarihler: 18 Şubat 2014 Salı ~ 18 Şubat 2014 Salı 21:00

Yer: Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi

Adres: Halaskargazi Cad. No: 286 Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 18, 2014 ~ Şub 18, 2014
“Şarkılar dilleri yaşatır, kelimeler yürekleri dillendirir.
O yüreklerde çağladıkça sevda, şarkılar artık sevdanın dilidir”

Erlin Tomaoğlu, Ermenice pop şarkıları ile müziğe yeni bir soluk getiriyor.<

Türkiye’de ilk kez, kaybolmakta olan Batı Ermenicesini müziğe taşıyan, söz yazarı, besteci ve yorumcu Erlin Tomaoğlu, 18 Şubat Salı günü Şişli Kent Kültür Merkezi’nde vereceği konseri ile müzikseverlerle buluşuyor. Tomaoğlu konserinde, “Dariner Vertch-Yıllar Sonra” albümünde yer alan Batı Ermenicesi ile yazdığı ve bestelediği şarkılarını seslendirecek. Sanatçının “Dariner Vertch-Yıllar Sonra” albümü Türkiye’de Batı Ermenicesi ile yazılan pop şarkılarının yer aldığı ilk ve tek albüm olma özelliği taşıyor. Saat 21:00’de başlayacak konserde sanatçıya Yuri Ryadchenko’nun şefliğini üstlendiği sekiz kişilik bir orkestra eşlik edecek.

14 yaşından beri söz ve beste çalışmalarına devam eden Erlin Tomaoğlu, müziği ile kaybolmakta olan dillerin başında gelen Batı Ermenicesini yeni nesillere ulaştırıyor. Profesyonel müzik hayatının yanı sıra müzik öğretmenliği de yapan sanatçı, 18 Şubat Salı günü vereceği konserinde 2012 yılında dinleyici ile buluşan “Yıllar Sonra”nın yanı sıra 2011 yılında çıkardığı ilk maxi single’ı “Senden Sonra”da yer alan şarkılarını da yorumlayacak. Konserde izleyiciler ayrıca, sevilen Türkçe ve İngilizce şarkıları da Erlin Tomaoğlu’nun sesinden dinleyebilecek. Konsere Ermeni pop müziğinin bir diğer tanınmış isimi Bartev Garyan da konuk sanatçı olarak katılacak.

Bu topraklarda doğup büyüyen bir müzisyen olarak şarkılarının, Ermeni müziği ile Anadolu motiflerini bir arada barındırdığını belirten Erlin Tomaoğlu müziğinde, klasik müzik ve batı müziğini Anadolu tınıları ile sentezlediğini söylüyor. Sanatçı şarkılarında farklı kültür ve renkleri yansıtmak istediğini dile getiriyor. Tüm dillerin bir dünya mirası olduğuna ve yaşatılması gerektiğine inanan Tomaoğlu, bir dili öğrenmede ve yaygınlaştırmada dilin melodisinin rolüne vurgu yapıyor.

Sanatçı bu rolü kendi dizeleri ile şöyle anlatıyor:

“Şarkılar dilleri yaşatır,
Kelimeler yürekleri dillendirir.
O yüreklerde çağladıkça sevda,
Şarkılar artık sevdanın dilidir.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT