Fazıl Say

Tarihler: 20 Temmuz 2007 Cuma ~ 20 Temmuz 2007 Cuma - Saat: 21:15

Yer: Enka Oditoryumu

Ücret: 30 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Enka Vakfı

Adres: Sadi Gülçelik Spor Sitesi, İstinye İstinye İstanbul

Telefon: 0212 276 22 14 -15 / 209 - www.enkasanat.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 20, 2007 ~ Tem 20, 2007
19.Enka Kültür Sanat Yaz Etkinlikleri
20 TEMMUZ 2007, CUMA Saat- 21:15 FAZIL SAY(KLASİK BATI MÜZİĞİ)
Konser Programı:
M. MUSSORGSKY
Bir sergiden tablolar
Ara
L.v.BEETHOVEN
Sonat Op.31 No.2 re minör (Fırtına)
GERSHWİN
Summer Time
FAZIL SAY
Balladlar
* Kara Toprak * Nazım * Sevenlere Dair * Kumru * Paganini`nin teması üzerine caz çeşitlemeleri

1970’ te doğan Fazıl Say, piyano eğitimini Ankara’ da Mithat Fenmen ve Kamuran Gündemir, Düsseldorf’ ta David Levine ile yapmıştır. 1994’ te Avrupa’ da “ Genç Konser Sanatçıları Yarışması ” nı kazanan piyanistimiz, 1995 ‘ te New York’ ta aynı başlık altında düzenlenen kıtalararası yarışmada dünya birinciliğini elde ederek kariyerinde bir siçrama gerçekleştirmiştir. Dünyanın önde gelen orkestralarından ve festivallerinden davetler alan Say, 1995 yılından beri beş kıtada yaklaşık yılda 100 konser vermektedir. Onun “ İpekyolu ” adlı ikinci piyano konçertosu, “ English Chamber Orchestra ”, “ Moskova Virtüözleri ” gibi oda orkestralarının yanı sıra, bir çok yabancı orkestra tarafından seslendirilmistir. Fransız Ulusal Orkestrası’ nın siparişi üzerine yazdığı yeni konçertosunun dünya prömiyeri ise 2002 Ocak ayinda Kurt Mansur yönetimindeki bu orkestra tarafından Paris’ te yapılmıştır. Say’ ın solist olarak sürekli davet edildiği orkestralar arasında New York Filarmoni, Philadelphia, Detroit, Paris, Milano, Prag, St. Petersburg, Münih, Tokyo, Zürih ve Sydney orkestralari yer almaktadır. Katıldığı baslıca festivaller arasında Seattle, Schleswig-Holstein, Ruhr, Montpellier, Manton, Lizbon, Budapeste, Istanbul ve Montreux Caz Festivali sayılabilir. Besteci ve piyanistimizin Warner-Teldec için ürettiği CD’ ler, müzik dünyasında geniş yankı uyandırmıştır: Mozart, Bach, Gershwin, Stravinski CD’ leri “ best seller “ olmasının yanı sıra, Almanya, Fransa ve Avusturya’ da “ Yılın CD’ si “ ödülünü almış, ayrıca 13 ödüle daha değer görülmüştür. Dünyanın başlıca müzik dergileri olan Diapason, Repertoire ve Rondo, sanatçımızı kapak konusu yapmış, günümüze kadar dış basında Fazıl Say hakkında 600’ den fazla yazı yayımlanmıştır. Fazıl Say, “ Türkiye Yollarında Bir Virtüöz ” projesiyle Samsun, Edirne, Antakya, Adana, Ankara, Istanbul, Kayseri, Niğde, Erzurum, Diyarbakır, Bodrum, Aspendos’ u kapsayan bir Türkiye turnesi gerçekleştirmiştir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT