Filmso Ata'sını Anıyor

Tarihler: 11 Kasım 2014 Salı ~ 11 Kasım 2014 Salı 20:00

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Ücret: Tam 39.00 TL Öğrenci 29.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Bağdat Cad. Haldun Taner Sok. No:11 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 467 36 00 - 0216 467 25 68

Faks: 0216 386 09 33

Web: http://http://www.ckm.gen.tr

E Posta: info@ckm.gen.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 11, 2014 ~ Kas 11, 2014

Sosyal güvencesi olmayan müzisyen gençlere bir gelecek sağlama projesi olarak kurulan Film Müzikleri Senfoni Orkestrası-Filmso, 11 Kasım'da “Ata’sını Anıyor” temasıyla gerçekleştireceği konserde çok sevilen yabancı film müziklerini görsel bir şölen eşliğinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde seslendirecek.

FİLMSO’nun amacı; hayata atılmış, iş güvencesi olmayan müzisyen gençlerimize bir gelecek sağlamanın yanında, senfonik içerikli müziği, yerli ve yabancı film müziklerinin popüleritiesini kullanarak halkın tüm kesimlerine sevdirmektir.

2010 yılının sonbaharında başlayan kadro çalışmaları; konservatuvar ve eğitim fakültesi müzik öğretmenliği bölümünden katılan üyeleri ile genişlemiş, kendi branşında en iyileri bir araya getirerek bu günkü sayısına ulaşmıştır. 2011 yılının sonbaharında başlayan tanıtım konserleri büyük bir özveriyle devam etmektedir. Kadrosunu büyüterek senfonik bir çizgiye ulaşan orkestranın adı da 2012 yılı başında Film Müzikleri Senfoni Orkestrası - FİLMSO olarak son şeklini almıştır. Program çalışmalarında, Türk ve yabancı film müziklerine yoğunlaşsa da barok, romantik ve klasik dönem tüm senfonik eserlerden müzikal, vals ve tangolara varan geniş bir alanda çalışmalarını büyük bir özveri ve titizlikle sürdürmektedir.

Film Müzikleri Senfoni Orkestrası– FİLMSO’nun amacı, yurdumuzda ve dünyanın çeşitli ülkelerinde kendilerini en iyi şekilde yetiştirmiş ama iş güvencesi olmayan gençlerimize bir gelecek sağlamanın yanında, senfonik içerikli müziği, yerli ve yabancı film müziklerinin popüleritiesini kullanarak halkın tüm kesimlerine ulaştırıp, onlara benimsetmek ve sevdirmektir. Bu sayede halkımızın yozlaşmış ve yozlaşmakta olan müziklerden kurtularak daha kaliteli müziklere kapılarını açmaları da mümkün olacaktır.

İbrahim Muslu

1950 yılında Muğla-Ortaca’da doğan Muslu, ilk keman derslerini  İsmet Erçetin’den alarak üçüncü yılın sonunda  girdiği sınavı kazanarak Ankara İlköğretmen Okulu Müzik Seminerine kaydoldu. Burada viyola bölümüne seçildi ve üç yıl Fehamettin  Özgüç  ile çalıştı. 3.yılın sonunda Ankara Alman Kütüphanesi’nde Halk Evleri Oda Orkestrası  eşliğinde G.F. Telemann’nın Sol Majör Viyola konçertosunu seslendirdi. 1970 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümüne girdi. 3 yıl Fehamettin Özgüç, Ruşen Güneş ve Koral Çalgan ile viyola, Muammer Sun, Erçivan Saydam ve Nurhan Cangal ile armoni, kompozisyon, Eduard  Zuckmayer ile de piyano çalıştı. Bu süre içinde  Başkent  Oda Orkestrasıyla da solo konserler verdi. 1973’te açılan sınavı kazanarak viyola sanatçısı olarak İstanbul Devlet  Senfoni Orkestrası’na katıldı. Çalışmalarına Erdoğan Saydam ile devam etti. 1973 yılında çağrıldığı  Marmara Üniversitesi Müzik Bölümünde keman ve viyola derslerine başladı. Üniversite bünyesinde birçok öğrenci yetiştirerek, eğitim, kültür ve sanat hayatına kazandırmıştır. Burada  da Ekrem Zeki Ün ile viyola çalışmalarını sürdüren sanatçı bu süre boyunca İDSO ile dünyanın önemli kültür merkezlerinde çok sayıda konser turnelerine katılarak ülkesinin tanıtımına katkıda bulunmuştur . Bu arada 2003-2004 sezonunda Eskişehir  Belediyesi Senfoni Orkestrasında program yönetmenliği de yapan sanatçı  bir çok kurum ve kuruluşa da orkestra kurma projeleri hazırlamıştır. 2008 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) dan emekli olarak, çalışmalarını; Film Müzikleri Senfoni Orkestrası ‘’Filmso’’nın  Genel  Sanat Yönetmenliği ve Orkestra Şefliğini yaparak sürdürmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT