Franz Liszt Oda Orkestrası - Ulucan Kardeşler

Tarihler: 16 Şubat 2011 Çarşamba ~ 16 Şubat 2011 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 34,00 TL - 2. Kategori: 28,50 TL - 3. Kategori: 17,00 TL - 4. Kategori: 12,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 16, 2011 ~ Şub 16, 2011

Özcan ULUCAN - Keman
Birsen ULUCAN - Piyano
Ayşen ULUCAN - Keman

Macar Franz Liszt Oda Orkestrası 1963 yılında Franz Liszt Müzik Akademisi eski öğrencileri tarafından Budapeşte’de kuruldu. Orkestranın ilk sanat yönetmeni akademinin ünlü profesörü Frigyes Sándor oldu. Ölümünün ardından yerine 1979 yılında keman sanatçısı János Rolla geçti. Yarım yüzyıla yakın şefliği süresince orkestra uluslararası bir saygınlığa ulaşarak aralarında New York Carnegie Hall, Sydney Opera, Tokyo Suntory, Paris Théâtre de la Ville, Amsterdam Concertgebouw gibi ünlü konser salonları da dahil olmak üzere 50 den fazla ülkede konser verdi. Orkestranın geniş repertuarları barok, klasik, romantik ve modern parçalar da içeriyor. Orkestra, uluslararası arenada ülkelerini başarıyla temsil etmenin yanı sıra, ünlü Macar geleneğini de devam ettiriyor.

Dünyanın pek çok yerinde sanatseverlerin ilgisiyle takip edilen orkestraya, bu konserde sanatçı kardeşler Ulucan Kardeşler eşlik edecek.

Ulucan Kardeşler

Özcan ULUCAN
1973 yılında Bulgaristan`in Sumen şehrinde doğan Özcan Ulucan, müzik eğitimine altı yaşında Zdravka ve Veselin Spirov ile başladı. İlk konserini dokuz yaşında, piyanist kız kardeşi Birsen Ulucan ile; orkestra eşliğinde ise on üç yaşında, Sumen Filarmoni Orkestrasıyla verdi. Daha sonra Varna "D.Hristov" Müzik Okulunda dört yıl Genoveva Burova ile çalıştı. 1993 Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuvarı’ndan mezun oldu ve aynı yıl Türk Eğitim Vakfı bursunu kazanarak Londra`ya gitti. Özcan Ulucan ulusal ve uluslararası birçok yarışmada ödül kazanmıştır. Özcan Ulucan, ustası bilinmeyen 19.Yüzyıla ait bir kemanla çalmaktadır

Birsen ULUCAN

Bulgaristan’ın Şumen kentinde doğan Birsen Ulucan, piyano eğitimine 7 yaşında başladı. 1984 yılında Varna Dobri Hristov Müzik Okulu’na, Ekaterina Tszetkova’nın piyano sınıfına kabul edildi. 1982 yılında Ulusal Svetoslav Obretenov Müzik Yarışması’nda ikincilik; 1983’te Bulgaristan’da düzenlenen Ulusal Radyo Yarışmasında ‘İcra’ dalından birincilik, kompozisyon dalında ikincilik; 1988’de Bulgaristan’da katıldığı Bulgar ve Rus Bestecileri Yorumculuğu Yarışması’nda ikincilik kazandı. Birsen Ulucan konserlerinin yanı sıra, birikimlerini paylaşma arzusuyla, yetenek sınavına tabii tutmadan 6-14 yaş arası çocuklarla bir piyano sınıfı oluşturmuştur. Sanatçı bu piyano sınıfıyla “Sıcak Çikolata” adı altında düzenli olarak konserler vermektedir.

Ayşen ULUCAN

1985 yılında Bulgaristan`ın Şumen kentinde doğan Ayşen Ulucan, keman çalışmalarına Özcan Ulucan ve Ebru Yunkuş ile başladı. Ailesiyle Türkiye`ye göç etmesinin ardından 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı "Yarı Zamanlı Bölümü"nde V. Varşavski`nin öğrencisi oldu. 1998-2001 yılları arasında Cihat Aşkın ile çalıştı, 2003 yılında da G. Burova`nın öğrencisi olarak konservatuardan mezun oldu.

2004 yılında Almanya`da Freiburg Yüksek Müzik Okulu`na Prof. L. Honda Rosenberg`in öğrencisi olarak kabul edilen Ulucan, halen bu okuldaki çalışmalarını Prof. Rainer Kussmaul ile sürdürmektedir.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT