Gomidas Ayin Müziği

Tarihler: 11 Kasım 2010 Perşembe ~ 11 Kasım 2010 Perşembe - Saat: 21:00

Yer: Beyoğlu Üç Horan Kilisesi

Ücret: Giriş Ücretsizdir

Adres: Balık Pazarı Sahne Sok., No:24/A, Galatasaray, Beyoğlu / İstanbul Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 11, 2010 ~ Kas 11, 2010

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve İstanbulahay desteğiyle Anadolu Kültür tarafından gerçekleştirilecek Gomidas’ı anma etkinlikleri başlıyor.

“Gomidas 140 Yaşında” programının ilk etkinliği, Gomidas Platformu tarafından kurulan Gusan 2010 Korosu’nun 11 Kasım’da İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında Beyoğlu Üç Horan Kilisesi’nde gerçekleştireceği Gomidas’ın “Badarak” [ayin müziği] konseri…

Doğumunun 140., ölümünün 75. yılı olan, etnomüzikolog, kompozitör, yorumcu, koro şefi ve din adamı Gomidas, Ermeni müziğini geliştiren ve yaygınlaştıran, uluslararası düzeyde kabul görmüş ilk ve en önemli müzik adamıdır. En önemli eseri olan Badarak [Ayin] Ermeni kilisesi tarafından kabul edilen 10 Badarak’tan biridir ve bugün hâlâ seslendirilmektedir.

Gomidas Platformu tarafından kurulan, Gusan 2010 Korosu’nun şefliğini Hagop Mamigonyan ve Edvin Galiopoğlu üstlenmektedir. İstanbul’daki Ermeni korolarından seçilen en iyi erkek seslerinden oluşan 31 kişilik koro, Gomidas’ın Gusan Korosu’na ithafen kurulmuştur.

11 Kasım 2010 günü, Beyoğlu Üç Horan Kilisesi’nde gerçekleştirilecek konserde, Gusan 2010, Gomidasyan Badarak’ı [Gomidas Ayin Müziği] seslendirerek 50 yıl sonra ilk kez, Gomidas ayin müziğini orijinal şekliyle ve “a cappella” olarak icra edecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT