Hasan Niyazi Tura Keman Resitali

Tarihler: 23 Şubat 2009 Pazartesi ~ 23 Şubat 2009 Pazartesi - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 26.00 - 17.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 - www.crrks.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 23, 2009 ~ Şub 23, 2009
Hasan Niyazi Tura Keman Resitali
Piyano: Müge Hendekli
Program:
W. A. Mozart: Keman ve Piyano için Mi Majör Adagio, K. 261
L. van Beethoven: Keman-Piyano Sonatı, sol majör, Op. 30, no.3
H. Wieniawski: Polonaise Brillante, Op.21
Ara
S. Barber: Keman ve Piyano için Canzone
C. Saint-Saëns: Keman-Piyano Sonatı, re Mmnör, no.1, Op.78
Y. Tura: Keman ve Piyano için Balad

Hasan Niyazi Tura
1982 yılında İstanbul’da doğdu. Keman eğitimine 7 yaşında Prof. Gönül Gökdoğan ile başladı, 2003 yılında Nuri İyicil’in sınıfından mezun oldu. Ustalık çalışmalarını Prof. Cihat Aşkın ile sürdürdü. Fransa, Yunanistan ve Özbekistan’da gerçekleştirilen uluslararası festivallerde ülkemizi temsil etti. 2004 yılından beri Müge Hendekli ile birlikte Keman-Piyano İkilisi konserlerini sürdüren Hasan Tura, Cemal Reşid Rey’in “Keman Konçertosu”nun da ilk seslendirilişini 2006 yılında, Rengim Gökmen yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası ile birlikte gerçekleştirdi.
Keman solistliğinin yanı sıra, bestecilik alanında da Yalçın Tura ve Hasan Uçarsu ile çalışan Hasan N. Tura, 2004 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açtığı Ulusal Beste Yarışması’nda, Büyük Ölçekli Senfonik Yapıtlar dalında “1. Senfoni”siyle birincilik ödülünü kazanmış, 2007 yılında da E. Org. Aytaç Yalman’ın librettosu üzerine “Şehitler Oratoryosu”nu bestelemiştir.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda Keman sanatçısı ve Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nda Şef yardımcısı olarak görev yapan Tura, halen Orkestra Şefliği Yüksek Lisans çalışmalarını Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Rengim Gökmen ile sürdürmektedir.

Müge Hendekli
1975’te İstanbul’da doğdu. 1982-1997 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Prof. Ova Sünder ile yarı zamanlı piyano eğitimine devam etti. 1993’te Robert Lisesi’nden mezun oldu. 1997’de Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nü bitirdi. 24, 25 ve 29. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali Genç Solistler Serisi’ne katıldı. 1999’da, New York Üniversitesi Piano Performans bölümünde, yarı-burslu olarak Dr. Sara Davies Buechner ile sürdürdüğü Yüksek Lisans çalışmalarını tamamladı. Leontina Margulis, Hüseyin Sermet, Deidre O’Donohue ve Gregory Haimovsky ile ustalık kurslarına katıldı. 2003’te, Avusturya’nın Graz şehrinde düzenlenen V. Uluslararası “Schubert ve Modern Müzik” Yarışması’nda, vokal-piyano kategorisinde yarı-finalde yer aldı. 2002 yılında İTÜ MİAM’da, Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca ile başladığı Doktora çalışmalarını 2007 yılında başarıyla bitirdi. Halen, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda eşlikçi olarak çalışmaktadır.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT