Ivo Pogorelich (Piyano)

Tarihler: 12 Mayıs 2011 Perşembe ~ 12 Mayıs 2011 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: 1. Kategori: 61,00 TL 2. Kategori: 50,00 TL 3. Kat. Tam: 39,00 TL, İndirimli: 29,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve İş Sanat Kültür Merkezi gişe

Adres: İş Kuleleri 34330 Levent İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 12, 2011 ~ May 12, 2011

İş Sanat’ın Virtuoso serisinin son konuğu piyanist Arcadi Volodos, rahatsızlığı nedeniyle yerini müzik dünyasının sıra dışı ismi Ivo Pogorelich’e bıraktı.

Volodos rahatsızlandı, Pogorelich geliyor

Dünyaca ünlü Rus piyanist Arcadi Volodos’un 12 Mayıs Perşembe akşamı İş Sanat’ta vereceği konser sanatçının sağlık sorunları nedeniyle iptal edildi. Volodos’un yerine sıradışı Chopin yorumuyla tanınan dünyaca ünlü dahi piyanist Ivo Pogorelich, Chopin ve Liszt eserlerinden oluşan bir repertuarla müzikseverlerin karşısında olacak.

The New York Times’ın hakkında “tek kişilik orkestra” yorumu yaptığı Pogorelich, 1978`de İtalya`daki Casagrande Yarışması`nda, 1980`de Montreal Uluslararası Müzik Yarışması`nda birinci oldu, ancak asıl şöhreti bir yıl sonra kazanamadığı yarışmayla yakaladı. Chopin Müzik Yarışması`nın ikinci turunda elenen Pogorelich, bu karar yüzünden günümüzün en büyük piyanistlerinden Martha Argerich’in jüri üyeliğinden çekilmesi ve "Pogorelich bir dahidir" sözleriyle manşetlere çıktı. Sadece bir yıl sonra sanatçı, Deutsche Gramaphon`la anlaşma imzaladı ilk CD`si üç günde 100 bin adet satıldı.

Müzikal çalışmalarının yanı sıra sosyal sorumluluk faaliyetleriyle dikkat çeken Pogorelich, 1986 yılında Hırvatistan’da sanat dünyasına genç yetenekleri tanıtmak amacıyla bir fon kurdu. 1988 yılında UNESCO’nun “İyi Niyet Elçisi” unvanına layık görülen ilk klasik müzik sanatçısı olan Pogorelich, Saraybosna’daki savaşzedeler için bir hastane ve tıbbi destek sağlamak amacıyla kurduğu fon ve verdiği yardım konserleriyle, yaşananlara kayıtsız kalınamayacağı mesajını verdi.

Ivo Pogorelich, 1982 yılından bu yana Deutsche Grammophon etiketiyle, aralarında Mozart’ın piyano sonatları, Bach’ın süitleri, Liszt ve Scriabin’in piyano sonatları ile Çaykovski’nin 1 numaralı Piyano Konçertosu’nun da bulunduğu onbeşin üzerinde albüm yayınladı. Sanatçının yıllar önce Rachmaninov’un 2 numaralı Piyano Konçertosu`na temposunu düşürerek yaptığı elli dakikalık yorum, Avrupalı tutucu müzik eleştirmenlerinin tepkisini çekmiş, Amerikalı eleştirmenler tarafından ise ayakta alkışlanmıştı.

Uzun bir aranın ardından 2007 yılında Varşova’da verdiği resitalle, özlediği sahneye dönen Pogorelich, 2008/2009 sezonunda Lizbon, Atina, Monte Carlo, Amsterdam, Milano, Roma, Tel Aviv, Paris ve Viyana başta olmak üzere pek çok şehirde konserler verdi. Birlikte konser verdiği orkestralar arasında Berlin Filarmoni, Viyana Filarmoni, Chicago Senfoni ve Boston Senfoni bulunan sanatçı, resitallerinin yanı sıra Viyana Filarmoni Orkestrası ile Avrupa’da konserler vermeye de devam ediyor.

Müzikal dehasını derin duyarlılığı ve üstün tekniğiyle birleştiren Ivo Pogorelich’in Chopin ve Liszt’in eserlerini seslendireceği resital, İstanbullu klasik müzik severlerin nefesini keseceğe benziyor.

Solist değişikliği nedeniyle biletlerini iade etmek isteyen izleyicilerimiz biletlerini 13 Mayıs 2011 tarihine kadar Biletix satış noktaları ile İş Sanat Kültür Merkezi gişesine iade edebileceklerdir. (İş Sanat Kültür Merkezi gişesinden alınan biletler, sadece İş Sanat Kültür Merkezi gişesinde iade edilebilecektir.)

Program:
F. Chopin Piyano Sonatı, No. 2, Si bemol Majör, op. 35
F. Liszt Mefisto Valsi
F. Chopin Noktürn, Do Majör, op. 48/1
F. Liszt Piyano Sonatı, S. 178, Si minör



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT