James Taylor Quartet

Tarihler: 19 Ocak 2006 Perşembe ~ 20 Ocak 2006 Cuma - Saat: 21:30

Yer: Babylon

Ücret: Bilet fiyatları aşağıdadır

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Babylon

Adres: Şehbender Sokak No 3 Tünel Asmalımescit Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 73 68 (Babylon)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 19, 2006 ~ Oca 20, 2006
Garanti Caz Yeşili
JAMES TAYLOR QUARTET, nu jazz/funk/soul/hiphop Londra
19 Ocak Perşembe / 21:30 Ayakta 20 YTL Öğrenci 12 YTL
20 Ocak Cuma / 23:00 Ayakta 25 YTL Öğrenci 15 YTL

Yeni kuşak Hammond müzisyenlerinin en yeteneklilerinden biri olan James Taylor ve ekibi Babylon’da. Funk dozu yüksek, sofistike müzisyenlerden oluşan dörtlüsü ile Taylor İngiliz caz ve r&b kombinasyonunu kusursuz bir şekilde sunan ender isimlerden biri olarak kabul ediliyor.

Taylor, 1985 yılında Elvis Costello, Ian Dury, Madness ve The Pogues gibi önemli isimleri bünyesinde barındıran Stiff Records’ın kapanması ve ilk grubu The Prisoners’ı dağıtmasının hemen ardından “James Taylor Quartet” i kurdu. BBC radyosunun efsanevi DJ’i John Peel’in onu keşfetmesi sonrasında ilk single’ı “Re-elect The President” ile büyük bir başarı yakaladı.

Başlangıçta Taylor’ın Hammond sound’u etrafında şekilenen albüm kayıtlarına ağırlık veren dörtlünün kariyeri daha sonra stüdyo kayıtlarından çok canlı performansları etrafında şekillenmeye başladı. Grubun sahnedeki enerjisi ve gücü kısa sürede büyük bir hayran kitlesine sahip olmalarını sağladı. Caz ve dans ekseninden soul’a yönelen Taylor ve ekibi, yeni albümleri için Polydor ile anlaşırken soul dünyasının popüler isimlerinden Rose Windross ve Noel McKoy’un konuk sanatçı olarak katıldığı albümleri İngiltere albüm satış listelerinde ilk 30 içinde yer aldı.

Tayland’dan Japonya’ya ve Amerika Birleşik Devletleri’ne uzanan geniş kapsamlı bir turneye çıkan grup, 15 ülkede konserler verirken, Londra’nın efsanevi konser mekanı Brixton Academy’de 5000 kişiye çaldı. U2, Wonderstuff, Manic Street Preachers ve The Pogues gibi isimlerin albümlerinde konuk sanatçı olarak yer alan James Taylor, bugüne kadar ikiyüzbinin üzerinde albüm satışı gerçekleştirdi.

Taylor yayınladığı 10. albümüyle en sevdiği tarza dönüş yaptı. Hammond’ı ile rock ve funk melodiler çalan Taylor, pop-soul tarzındaki bu ani dönüş ile eleştirmenlerden büyük destek alırken, konserlerinde seyircilerindende coşkulu bir reaksiyon aldı. 1996 yılında iki hafta içinde Londra’daki Jazz Cafe’de biletlerin tamamının tükendiği bir konser serisi gerçekleştiren Taylor, 1998 yılında Austin Power serisinin gişe rekorları kıran ilk filmininde müziklerini besteledi. Aynı dönemde JTI Records’ı kuran James Taylor, aralarında Brand New Heavies’den Simon Bartholomew, The Prisoners, New Jersey Kings ve The Apostles gibi isimlerin yer aldığı toplama albümler yayınladı.

1990’ların sonunda Tom Jones ile bir düet çalışması gerçekleştiren Taylor, hala İngiliz caz ve r&b arenasının en önemli ve en başarılı isimlerinden biri olarak kabul ediliyor.
20.01 Cuma| 22:00-23:00 & 01:00-03:00 Dj set: DJ Saltyspinzitfunky
James Taylor: Org
Chris Bestwick: Gitar
John Willmott: Saksafon
Neil Robinson: Davul
Gary Crockett: Bas
Yvonne Yanney: Vokal


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT