Jimmy Edgar (Dj Set)

Tarihler: 28 Ekim 2016 Cuma ~ 28 Ekim 2016 Cuma 28 Ekim 2016 22:00

Yer: Zorlu Performans Sanatları Merkezi-STUDIO

Ücret: Normal DönemTam 40.00 TLÖğrenci 25.00 TLEtkinlik Günü KapıTam 50.00 TLÖğrenci 30.00 TL -

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 28, 2016 ~ Eki 28, 2016
32 yaşındaki ikonik DJ ve prodüktör Jimmy Edgar, 28 Ekim’de sezon boyunca elektronik müzikle dolu dolu geçecek PSM Studio’daki dans maratonunun öncülerinden oluyor.

İstanbul’un her geçen gün genişleyen, zamana ayak uydururken, yükselen değerleri takip eden elektronik müzik sahnesi, ikonik bir elektronik müzik sanatçısını ağırlamaya hazırlanıyor.

Warp, !K7, Hotflush ve kurucularından olduğu Ultramajic gibi prestijli plak şirketlerinden onlarca EP,  başarılı beş albüm ve sayısını kendisinin bile bilmediği sayıda remix’ler yayınlayan Edgar, plak çantasından beklenmedik sürprizler, unutulmayan techno melodileri, hip-hop soslu hit’ler ve bilinmedik üstü tozlu klasikler çıkarmasıyla meşhur. 

Techno dendiğinde akla ilk gelen coğrafyalardan biri olup, müziğe ruhunu vermiş olan şehirlerden Detroit’ten çıkan Edgar, multi-enstrümantalist olması ve inanılmaz bir müzikal kulağa sahip olmasıyla daha 18 yaşında, Aphex Twin, Boards of Canada, Brian Eno ve Flying Lotus gibi müzik efsanelerinin çatısı olan Warp plak şirketi tarafından keşfedildi. Pitchfork tarafından övgüyle bahsedilen IDM ve hip-hop’un ideal bir şekilde iç içe geçtiği albümü Color Strip ile müzik kariyerinde gereken sıçramayı hakederek gerçekleştiren prodüktör, bu yeni gelen başarının sayesinde, yaşadığı şehirde Kevin Saunderson, Derrick May ve Juan Atkins gibi Detroit’i Detroit yapan DJ’lerle beraber çalma şansını yakaladı. 

Konser posterlerinde yer alan sanatçı adının yanındaki paranteze, rahatlıkla Detroit yazdırabilecek kıvama gelen Edgar, Warp macerasıdan sonra ise farklı adlar altında yeni projeler denemeye başladı. New York’a taşındıktan sonra Her Bad Habit, Noir Friction, Michaux ve Kristut Salu and Morris Nightingale isimlerini kullanarak, ana akım müziğin dışında yer alan glitch, hip-hop ve IDM’in keşfedilmemiş ufuklarını müzikal olarak gezmeye ve ele geçirmeye başladı. 

Berlin ve New York serüvenlerinden sonra Los Angeles’ta yaşamaya başlayan genç prodüktör, layıkıyla uyuşturması pek güç olan Minneapolis Funk, California Hip-Hop ve Euro Electro gibi müzik türlerini mükemmel bir harmoniye getirmesiyle kendisine has olan sound’unu mükemmelleştirmeye başladı. The Beta Band’in Steve Mason’ı, Machinedrum ve Laura Clarke ile gerçekleştirdiği işbirlikleriyle türünün örneği, parmakla gösterilen ve kulüpte bir şarkısı çaldığında “Evet bu Jimmy Edgar olmalı” dedirten noktaya gelen DJ, şu anda kariyerinin en olgun dönemlerinden birini yaşıyor.

1983 doğumlu Edgar, yarattığı ulaşılabilir techno seslerini mükemmelleştirdiği This One’s For The Children, We Like You, Hot Raw Sex ve Turn You Inside Out gibi hit’lerle dünyada duvarlarını Detroit bas notalarıyla inletmediği kulüp bırakmadı. Bu hit’ler, beş albüm ve 79. Fabric Live mixtape’inin başarısıyla birlikte sadece bu dönemde The Warehouse Project, Holy Ship, Mysterland, Fabric ve Hard Summer gibi dünyanın en prestijli yerlerinde çalarak kemikleşmiş dinleyici kitlesini genişletmeye devam etti.

İkonik bir Detroit Techno müzisyeni olmasının dışında, profesyonel olarak grafik tasarım, moda tasarım ve yönetmenlikle de ilgilenen Jimmy Edgar, desibel duvarını zahmetsiz bir şekilde yıkacağı dinamik setiyle 28 Ekim’de Zorlu PSM Studio’da olacak. Elektronik müziğini sert tercih edenlerin kaçırmaması gereken bir gece!

Kapı Açılış: 22:00
Jimmy Edgar “Dj Set” 00:30

- 18 yaş sınırı vardır.- Kapı Açılış 22:00, Konser Başlangıç 23:00- Etkinlik Numarasız-Ayakta gerçekleşecektir.- Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.- Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.- Organizasyon şirketi uygun görmediği kişileri, bilet ücretini iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT