Kuşaklar Söylüyor İstanbul Buluşuyor

Tarihler: 08 Nisan 2012 Pazar ~ 08 Nisan 2012 Pazar - Saat: 17:00

Yer: Sinan Erdem Spor Salonu

Ücret: 1. Kategori - 17.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com

Adres: Ataköy Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi Yanı, Bakırköy, 34147 Zuhuratbaba, İstanbul Bakırköy İstanbul

Telefon: 0212 559 09 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 8, 2012 ~ Nis 8, 2012

Halkevleri 80. Yıl Şenliği “Kuşaklar Söylüyor İstanbul Buluşuyor”

Halkevleri 80. yılını dev bir şenlikle kutluyor: Kuşaklar Söylüyor İstanbul Buluşuyor. On binler 8 Nisan’da ülkenin en büyük kapalı salonu olan Sinan Erdem Spor Salonu’nda buluşuyor.

Farklı kuşaklarda binlerce insanı yetiştirmiş Halkevleri’nin 80. yıl şenliğinde müzikal serüvenleriyle de farklı kuşaklardan sanatçılar aynı sahneyi paylaşıyor, düetleriyle sahne alıyor. Farklı kuşaklardan şairler ve oyuncular sanatçıların düetleri öncesinde şiirleriyle sahneye çıkıyor. On binlerin özgürlük ve demokrasi talepleri şarkı oluyor, şiir oluyor.

Halkevleri 80. yıl şenliğinde sahne; Anadolu Ateşi’ni, Yavuz Bingöl’le birlikte Halkevleri Çocuk Korosu’nu; Agira Jiyan’la birlikte Diyarbakır Sur Belediyesi Gençlik Korosu’nu; Yeni Türkü ile birlikte Şevval Sam’ı; Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu’nu; Bulutsuzluk Özlemi ile birlikte Hayko Cepkin’i Volkan Konak’la birlikte Melike Demirağ’ı ve finalde de Edip Akbayram’ı ağırlayacak.

Gece boyunca ceplerine koydukları yaşamları şiirleriyle okuyuculara ulaştıran usta şairler; Ahmet Telli, Şükrü Erbaş, Ali Özgür Özkarcı, Gonca Özmen, Altay Öktem, Deniz Durukan ve iki usta oyuncu Turgay Tanülkü ve Altan Gördüm seslendirecekleri şiirlerle unutulmayacak bir güne imza atacaklar.

Halkevleri 80. Yıl Şenliği, Anadolu Ateşi’nin bu topraklarda yaşayan halkların acılarından, sevinçlerinden ve kardeşliklerinden beslenen muhteşem halk dansları gösterisiyle başlayacak. Halkevleri’nde ilk müzik deneyimlerini paylaşan Yavuz Bingöl bugün yine Halkevleri’nin yetiştirdiği çocuklarla, Halkevleri Çocuk Korosu’yla aynı sahneyi paylaşıyor. Kürtçe müziğin en sevilen gruplarından Agire Jiyan; Mezopotamya’nın tüm dillerinden ezgiler seslendiren Diyarbakır Sur Belediyesi Gençlik Korosu’yla birlikte sahne alıyor.

70’lerden bugüne kuşak kuşak özgürlük şarkılarıyla Yeni Türkü, Şevval Sam’la birlikte sahne alıyor. Gülün kokusu vardı diyerek Anadolu ezgilerinin köklerine sahip çıkan iki müzik yoldaşı Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu birlikte sahne alıyor. Türkçe rockın efsanevi grubu Bulutsuzluk Özlemi, Hayko Cepkin’in yaşamımıza getirdiği yeniyle aynı sahnede buluşuyor. Bu coşkunun ardından, Karadeniz’in sevilen sanatçısı Volkan Konak ve kuşaklar boyu ezberimize kazınan Arkadaş şarkısıyla Melike Demirağ sahne alıyor. Ve bu muhteşem gecenin finalini usta bir yorumcu yapıyor. On binler Edip Akbayram’la birlikte bekle bizi İstanbul diyor.

Halkevleri 80. yılını, İstanbullularla birlikte kutluyor. 8 Nisan’da Özgürlük ve Demokrasi için, Kuşaklar söylüyor, İstanbul buluşuyor…

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT