L'Arpeggiata - Music for a While

L'Arpeggiata - Music for a While

Tarihler: 04 Aralık 2015 Cuma ~ 04 Aralık 2015 Cuma 04 Aralık 2015 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 93.50 TL 2. Kategori - 73.50 TL 3. Kategori - 43.50 TL 60 yaş üstü bileti - 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 4, 2015 ~ Ara 4, 2015
Barok topluluk L'Arpeggiata, Music for a While projesiyle 4 Aralık'ta CRR Konser Salonu'nda konser verecek.

Christina Pluhar Theorbo:
Şef
Céline Scheen: Soprano
Vincenzo Capezzuto: Alto
Gianluigi Trovesi: Klarinet
Doron Sherwin: Kornet
Veronika Skuplik: Barok Keman
Eero Palviainen Lavta: Barok Gitar
David Mayoral: Vurmalı Sazlar
Sergey Saprychev: Vurmalı Sazlar
Boris Schmidt: Kontrbas
Francesco Turrisi: Piyano, Org, Klavsen
Haru Kitamika: Org, Klavsen

Program:
- Ciaccona
- Musick for a while                                                             
- 'Twas within a furlong of Edinborough Town               
- La Dia Spagnola
- A Prince of glorious race descended                                  
- One charming night                                                           
- Ah ! Belinda                                                                          
- An Evening Hymn on a ground                        
- Strike the viola                                                                       
- When I am laid (Dido’s Lament)                                       
- Wondrous machine!                                                            
- Two upon a Ground                                                 
- Here the Deities approve                                        
- Man is for woman made                                         
- Curtain Tune on a Ground
- O, let me forever weep (The plaint)                     
- Hark ! how the songsters of the grove  

2000 yılında erken dönem klasik müzik uzmanı Christiana Pluhar tarafından kurulan topluluğun üyeleri, günümüzün en iyi solistlerinden ve özel projelerle biraraya gelen barok müzikten geleneksel müzik dünyasına kadar olağanüstü sese sahip ünlü şarkıcılardan oluşmakta. Topluluğun amacı, özellikle 17. yüzyılın başlarından, neredeyse bilinmeyen repertuvarlara hayat vermek ve onlara kendilerine has yorumlar getirmektir.

Topluluğun temelini enstrümantal doğaçlamalar ve geleneksel müzikten ilham alan farklı vokal yorumlar oluşturmakta. Kurulduklarından bu yana geniş bir izleyici kitlesine sahip olan topluluk, eleştirmenler tarafından çok önemli övgüler aldı. Barok müziğinin önemli ismi, besteci - vitrüöz Girolamo Kapsberger’in bestelerine adanan La Villanella albümü 2001 yılında, Repertoire des disques dergisi tarafından ‘Ayın Öne Çıkanı’ seçilmiş ve ödüllendirildi. Erken dönem barok müziğinin önemli bestecisi Stefona Landi’ye adanan ikinci albümleri Homo fugit velut umra, BBC tarafından haftanın albümü, Amedeus tarafından ayın albümü seçilmiştir. Barok müzik ve geleneksel müzik sanatçıları karşılaştığı La Tarantella albümü France Musique dergisi tarafından  haftanın albümü, Toccata dergisi tarafından ayın albümü seçilmiştir. Üçüncü albümleri All’Improvviso ise, BBC Magazine dergisi tarafından ayın albümü seçilmiştir.

Topluluğun albümleri 2009’dan bu yana Warner Classics etiketiyle çıkmakta. Erken dönem Barok müziğin önemli ismi Claudio Monteverdi’nin eserlerini içeren, kontrtenor Philippe Jaroussky ve soprano Nuria Rial’in ses verdiği Teatro D’Amore albümü 2009 Echo Klassik (Almanya) ve the Edison Classic (Hollanda) ödüllerine layık görüldü.

2010 yılında vokal topluluk Barbara Furtuna ile Via Crucis, 2011 yılında Monteverdi yorumu olan Vespro della Beate Vergine, 2012 yılında Latin Amerika’nın geleneksel ve Barok müziklerinden oluşan Los Pajaros perdidos, 2013 yılında Portekiz müziği Fado’nun yıldızı Misia ile Medireraneo, 2014 yılında ise ünlü kontrtenor Philippe Jaroussky ile son albümleri olan,  Music for a while – Improvisations on Henry Purcell’i çıkardı.

L’Arpeggiata, Avrupa, Amerika ve Uzak Doğu’nun birçok ülkesinde, festivallerde ve prestijli konser salonlarında performanslar gerçekleştiriyor. Topluluk ayrıca 2012 yılında, Carnegie Hall’ın ilk barok yerleşik topluluğu olma özelliğini sahip. Christina Pluhar, müzik hayatına gitar ile başlayıp Haque konservatuarı lute bölümünden mezun oldu. The Scuola Civica di Milano’da eğitimini tamamladıktan sonra 1992 yılında Malmo’ da düzenlenen the International Old Music Competition yarışmasında 1.'lik ödülünü kazandı. 1992 yılından beri yaşamını Paris’te sürdüren Pluhar, burada solist olarak La Fenice, Concerto Soave, Accordone, Elyma, Les Musiciens du Louvre, Ricercar, Akademia, La Grande Ecurie et la Chambre du Roy, Concerto Köln gibi ünlü gruplarla ve René Jacobs, Ivor Bolton, Alessandro di Marchi yönetimindeki topluluklarla birçok prestijli festivalde sahne aldı. Repertuvarı, 16. ve 18. yüzyıldan; ud, gitarı, archlute, theorbo ve arp enstrumanları için solo eserler içeriyor.

1990’ların sonun kendi kariyerini inşa etmeye başlayan Pluhar 2000 yılında L’Arpeggiata’yı kurdu. 

Céline Scheen: Londra’daki eğimini başarıyla tamamladıktan sonra Reinhard Goebel, Louis Langrée, Ivor Bolton, René Jacobs, Christophe Rousset, Andrea Marcon gibi ünlü şeflerle önemli festivallerde ve konser salonlarında performanslar gerçekleştirdi. Geniş bir opera repertuvarına da sahip Scheen, Le Roi Danse filminin müziklerini seslendirdi. 2014 yılında ise Andrea Marcon yönetiminde Danimarka Radyosu Bach’ın St Mathew Passion eserini seslendirdi.

Vincenzo Capezzuto: San Carlo Operası, İngiliz Ulusal Balesi, Julio Bocca Arjantin Balesi, Michele Merola MMcompany ve Aterballetto gibi önemli kurumlarda, Mauro Bigonzetti, William Forsythe, Ohad Naharin gibi önemli koreografların eserlerinde baş dansçı olarak dans etti.  Bu zamana dek, dünyada sanatın yayılmasına öncülük ettiği için “Toyp ödülü”, İtalyan dans ve müziğinin yayılmasına öncülük ettiği için,”Leonide Massine award”, ve “Giuliana Penzi 2012” ödülleri verildi. Dans kariyerinin yanı sıra Capezzuto bir şarkıcıdır. Hem dansçı hem de şarkıcı olarak, Salzburg Müzik Festivali’nde The Temptation of the Evil gösterisinde Accordone Ensemble ile konser verdi. 2012 yılında, Christina Pluhar tarafından hem şarkıcı hem de dansçı olarak Euroean Baroque Orchestra’ya davet edilen Capezzuto, tüm düynayı dolaşarak, İtalyan geleneksel ve Barok müziği eserlerini seslendiriyor. 3 yıldır L’Arpeggiata topluluğuna konuk sanatçı olarak davet edilen Capezzuto, topluluğun 2010, 2012 ve 2013 yılında çıkardığı albümlerde yer aldı. Ayrıca L’Arpeggiata ile dünyanın bir çok yerinde uluslararası festivallerinde sahne aldı.

Gianluigi Trovesi: 1944 İtalya doğumlu Gianluigi Trovesi günümüz İtalyan cazının önde gelen solistleri arasında gösteriliyor. Milan, Stockholm ve Brescia konservatuvarlarında klarnet ve saksafon eğitimi verdi. Yıllar boyunca kariyerini birçok ulusal ve uluslararası ödüllerle taçlandırdı. 1988 ve 1992 yıllarında İtalya’nın önde gelen caz dergisi ‘Musica Jazz’ tarafından ‘En iyi İtalyan müzisyeni’ seçildi. Trovesi, başta klasik müzik ve caz olmak üzere birçok disiplinde çalıyor. Aralarında Anthony Braxton, John Carter, Steve Lacy, Albert Mangelsdorff, Misha Mengelberg, Evan Parker gibi önemli müzisyenlerinde olduğu önemli isimlerle çalıştı. 1977 ve 1982 yılları arasında İtalyan cazının en yenilikçi beşlisi Giorgio Gaslini Quintet’te yer aldı. Kurucusu ve bestecisi olduğu; caz, klasik ve etnik müziği harmanlayarak bir araya getirdiği octet ile Avrupa’nın önemli sahnelerinde konser verdi.

- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.- Sınırlı sayıda öğrenci biletleri CRR gişesinden satılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT