Litvanya Oda Orkestrası

Tarihler: 21 Şubat 2010 Pazar ~ 21 Şubat 2010 Pazar - Saat: 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 41,00 TL 2. Kategori: 33,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi:(0216)556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Harbiye İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 21, 2010 ~ Şub 21, 2010

Litvanya Oda Orkestrası (LOO)
Şef - Solist: Sergej Krylov (Keman)

1960 yılında, Prof. Saulius Sondeckis (Sanat Yönetmeni ve Baş Şef, 1960-2004) tarafından kurulan Litvanya Oda Orkestrası (LOO), en başarılı ve dünya çapında en çok alkış alan Litvanya orkestralarından biri olarak tanınmaktadır. LOO, 1976 yılında Lüksemburg‘daki Echternach Festivali ile Batı‘da çıkış yapan ilk Litvanya orkestralarındandır. Festival orkestranın önünde uluslararası kariyer fırsatı ve yeni olasılıklar açmıştır.

Litvanya Oda Orkestrası hemen her Avrupa ülkesini, Kuzey ve Güney Amerika‘yı, Japonya, Mısır ve Güney Afrika Cumhuriyeti‘ni turlamıştır. Dinleyicileri, LOO‘yu Berlin Filarmonikte, Viyana‘da Musikverein, Londra‘da Royal Festival, Roma‘da Santa Cecilia, Amsterdam‘da Concertgebouw, Paris‘te Pleyel Salonu, Leipzig‘de Gewandhaus ve Avrupa‘nın diğer ünlü konser salonlarında alkışlamıştır. Demis Russous ile olduğu gibi diğer pek çok caz ve rock projelerinin yanı sıra Mstislav Rostropovitch, Yuri Bashmet, Gidon Kremer, Vladimir Spivakov, Tatyana Grindenko, Igor Oistrakh, Yevgeny Kissin, David Geringas ve Yehudi Menuhin‘le tekrar tekrar sahneye çıkmıştır.

Neredeyse elli yıl süren parlak kariyeri sırasında, LOO birçok ünlü solist, şef ve korolarla, sayısız performansta, Bach ile Mozart‘ın eserlerine duyulan özel yakınlığın belli olduğu, çeşitlilik içeren repertuarlarının 100‘ü aşkın kaydında işbirliği yapmıştır. Litvanya Oda Orkestrası, eserlerini Orkestraya ithaf eden, aralarında Alfred Schnittke, Arvo Part ve Peteris Vasks‘ın olduğu şöhretli bestecilerle kimi eserlerin dünya prömiyerlerini gerçekleştirmiştir

"... Mozart’ın yumuşak ve coşkulu opusunu icra eden orkestra kendisini bir kez daha en yüce ustalık seviyesinin gizlerinde uzman, güncel ve canlı yorumlar yaratabilen bir orkestra olarak sundu. <…> Senfoninin yorumu, yalnızca ustalara layıktı! Bir şefle çalan orkestra, mükemmel kurulu bir mekanizma kadar hassastı. Ancak, mekanizma cansızken, orkestra müzisyenlerinin performansı tazeliği ve zevkli seslendirmeleriyle akıllara kazınmış ve bizi oya gibi işlenen tonlamalar, esnek dinamikler ve anlamlı ifadeler ile büyülemiştir…” 7 meno dienos, 2006

"…Orkestra bugün olabildiğince yükselmişti! Daha konserin ilk yarısında orkestra kıvılcım saçıyordu, ancak ikinci yarısında tamamen dalgalanıyordu. Eserin son hareketi kesinlikle muhteşemdi: yavaş başlayarak bu orkestradan pek görmediğim dinamiklerle kör edici bir hıza erişti ve sanki bundan çok büyük keyif alıyordu…” Music and Life – Everywhere!, 2006

Sergej Krylov

Moskova’da müzisyen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Sergej Krylov, kemana beş yaşında başlamış ve on yaşında bir orkestrayla ilk defa sahneye çıktıktan sonra Rusya, Çin, Finlandiya ve Almanya’da konserler vermiştir.

Genç yaşında “R. Lipizer” Uluslararası Yarışmasında birinci gelmiş; Salvatore Accardo ile çalıştıktan sonra hem Cremona’da yapılan “A. Stradivari” Yarışmasında hem de Viyana’da düzenlenen saygın “Fritz Kreisler” yarışmasında birincilik ödüllerini almıştır. Ardından son derece başarılı bir kariyere sahip olmuş, Berlin ve Münih Filarmoni’de, Viyana Musikverein ve Konzerthaus’ta, Paris’te Radio France Oditoryumunda, Atina Megaron Merkezi’nde, Brüksel Bozar’da, Tokyo Suntory Salonu’nda, Buenos Aires’te Teatro Colon’da, Venedik’te Teatro La Fenice’de ve Milano’da Teatro alla Scala’da konserler vermiştir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT