Lubomyr Melnyk & Fennesz

Lubomyr Melnyk & Fennesz

Tarihler: 04 Kasım 2016 Cuma ~ 04 Kasım 2016 Cuma 04 Kasım 2016 21:00

Yer: Zorlu Performans Sanatları Merkezi- Drama Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - 70.00 TL 2. Kategori - 50.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 4, 2016 ~ Kas 4, 2016
Dünyanın yaşayan en hızlı piyanisti olarak tanımlanan Ukraynalı besteci/piyanist Lubomir Melnyk, Avusturyalı elektronik müzik sanatçısı ve besteci Fennesz, 4 Kasım'da Zorlu PSM Drama Sahnesi'nde olacak!

Program
21:00 Lubomir Melnyk
22:30 Fennesz

Lubomir Melnyk
1948 yılında Münih'te doğan Ukraynalı besteci ve piyanist Lubomyr Melnyk, 1973 ile 1975 yılları arasında yaşadığı Paris'te kariyerini şekillendirecek bir süreç yaşadı. Paris operasında Carolyn Carlson ile birlikte çalışan Melnyk'in bu dönemi, ilerleyen yıllarda tamamlayacağı tekniği Continuous Music'in (Sürekli Müzik) temellerini atmasını sağladı.

Lubomir Melnyk, dünyanın yaşayan en hızlı piyanisti olarak adlandırılıyor. Küçük yaşlarda aldığı klasik müzik eğitiminin ardından 70’li yıllarda minimalist müzik akımından etkilenerek öncüsü olduğu Continuous Music türünde eserler üreten sanatçı, 1979 yılında ilk albümü KMH: Piano Music in the Continuous Mode’u yayınladı. Ustalaşılması için hem fiziksel hem de psikolojik açıdan detaylı bir eğitim süreci gerektiren seri piyano tekniği hakkında 1981 yılında OPEN TIME: The Art of Continuous Music isimli bir tez yazan Melnyk, 1985 yılında İsveç’teki Sigtuna Stiftelsen’deki performansında saniyede 19.5 nota çalarak bir dünya rekorunun sahibi oldu. Melynk 60 dakika boyunca koruduğu 13 nota/saniye hızıyla bastığı 93.650 notayla piyanoda bir saatte en fazla nota çalma alanında da dünya rekorunun sahibi. 

Kariyeri boyunca Peter Broderick, Nils Frahm ve Roberth Raths gibi isimlerle çalışan Melnyk, toplam 22 albüme imza attı. 2013’te Erased Tape Records etiketiyle yayınladığı albümü Corollaries, isminin daha çok duyulmasına vesile oldu. Son olarak bu yıl içinde yayınladığı kaydı Illirion’la hayli iyi eleştiriler alan Ukraynalı sanatçı, piyanosuyla bütünleştiği canlı performanslarıyla bestelerinin gücünü daha da artırıyor.

Kariyeri boyunca özgün işler üreten müzik dünyasının usta bir ismi ve yaşayan en hızlı piyanist Lubomyr Melnyk, 4 Kasım’da Zorlu PSM Drama sahnesinde uzun süre hafızalarda kalacak türden bir performansa imza atacak!

Fennesz
Zorlu PSM'de melodilerin ve sample'ların glitch, noise ve ambient'la bir araya geldiği bir geceye hazır olun. 

Avusturya'da doğup büyüyen Fennesz, gitar çalmaya çok küçük yaşta başladı. Solo kariyerine başlamadan önce deneysel rock grubu Maische ile müzik yapan sanatçı, aynı zamanda elektronik ve ambient müzik üzerine yaptığı ilk deneyleri sunduğu solo EP'si Instrument'ı 1995 yılında çıkardı. 1997'de yayınladığı ilk solo albümü Paral.lel, Fennesz'in müziğinde ilk defa laptop kullandığı albüm olarak kayda geçti. Son albümü 2014'te çıkmış olsa da o zamandan bu yana müzik piyasasındaki aktifliğini sürdürdü ve başta Jim O'Rourke'la birlikte çalıştığı  It's Hard For Me To Say I'm Sorry olmak üzere farklı müzisyenlerle ortaklaşa albümlere imza attı.

Avusturyalı sanatçı Fennesz, tarz olarak glitch, noise ve ambient’e yakın dursa da birçok farklı elektronik müzik sound’u arasında başarılı geçişler yapabilen bir gitarist. Gitarı ve laptop’unu kullanarak çok katmanlı bestelere imza atan sanatçı, otoriteler tarafından Kraftwerk, Brian Eno ve Aphex Twin gibi müzikte çığır açan isimlerin izinden giden bir müzisyen olarak tanımlanıyor. Doğaçlama müzik ustası Keith Rowe, black metal grubu Ulver, İngiliz şarkıcı/şarkı sözü yazarı David Sylvian, Japon müzisyen Ryuichi Sakamoto, Faith No More’un ikonik vokali Mike Patton ve ABD’li grup Sparklehorse’la stüdyo kayıtları ve canlı performans işbirlikleri gerçekleştiren Fennesz, bugüne kadar toplam 6 stüdyo albümü yayınladı. Seslere farklı, bozulmuş formlar kazandırdığı eserleri ile farklı bir çizgiye sahip Fennesz, uzun yıllardır benzersiz kelimesinin karşılığını tam anlamıyla veren canlı performanslar gerçekleştiriyor.

Zorlu PSM Drama Sahnesi, 4 Kasım'da çok katmanlı sesleri deneysel melodileriyle Avusturyalı gitarist ve besteci Fennesz'i ağırlayacak.

- Öğrenci biletleri Zorlu PSM gişelerinden satılmaktadır.- Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.- 8 yaş altındaki seyirciler salona alınmayacaktır.- Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT