Melissa Laveaux

Tarihler: 22 Ekim 2011 Cumartesi ~ 22 Ekim 2011 Cumartesi - Saat: 21:00

Yer: İstanbul Live

Ücret: Ayakta 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, İstanbul Live

Adres: Atıf Yılmaz Cad. (Ağa Cami Sokağı) No: 17 Kat: 3 Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 249 90 20 - www.istanbullive.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 22, 2011 ~ Eki 22, 2011

Melissa Laveaux’ün müziğine eklektik karışım denebilir mi? Hiç şüphesiz başka ne denebilir ki? 1985 yılında Montreal’de Haiti göçmeni anne babadan doğan Melissa Laveaux, Ottawa’da Anglosakson bir çevrede büyüdü. Çocukken karşılaştığı en zorlu mücadele frankofon ve kreyol kültüründen edindiklerini göz ardı etmeden kendisini Anglo sakson çevreye kabul ettirmekti.

Çok kültürlülüğün etkisinde kimlik çatışmasının tam ortasındaki Melissa giderek, kendi evindeki yaşam ile dışarıdaki yaşam arasında hiç bir benzerliğin olmadığının farkına vardı. Yaratıcı bir ergen olarak kendi kaçışını müzikte bulan, gece radyolarında çalan hitlerin evde mixlerini yapan Melissa anne babasının pek de tercih etmediği bir yönde ilerledi.

Müzik zevkini geliştirirken Kuzey Amerika folk müziği (Joni Mitchell, Feist, Tracy Chapman), İngiliz trip-hop müziği (Martina Topley-Bird, Morcheeba), alternatif psychedelic Brezilya müziği (Adriana Calcanhatto, Os Mutantes), hip hop ve nu-soul müziği (Erykah Badu, Common, the Roots, the Fugees) ile African-American müziğinin kurumsallaşmış isimleri Billy Holiday, Nina Simone, Aretha Franklin ve Rokia Traore, Lhasa gibi dünya müziğin yıldızlarının müzikleri çok önemli rol oynadı.

Tüm bu etkileşimleri kendi naif yaklaşımıyla mayalandıran, gitar yeteneğini her gün geliştiren Melissa tamamen kendine özgü, hayli kişisel ve ritmik enstrümantal bir stil geliştirdi.

Melissa Laveaux’ün kısa zamanda geliştirdiği, geçmişini ve etkilendiği her şeyi kullanarak ortaya çıkarttığı modern ve çarpıcı bestelerdeki içtenliği ve samimiyeti izleyicisine hemen geçiyor.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT