Midnight Express: Tinariwen

Tarihler: 23 Eylül 2011 Cuma ~ 24 Eylül 2011 Cumartesi - Saat: 21:30

Yer: Babylon

Ücret: Ayakta - 44.50 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Babylon

Adres: Şehbender Sok. No:3 Tünel Asmalımescit Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 292 73 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 23, 2011 ~ Eyl 24, 2011

MIDNIGHT EXPRESS ETKİNLİKLER SERİSİ
Babylon`da 15-24 Eylül tarihleri arasında yeni bir seri başlıyor: Midnight Express

23-24 Eylül 2011

Afrika’da Mali’nin Kuzey bölgesinde Sahra çöllerinde yaşayan bir avuç Tuareg göçebesi... Tam olarak kaç kişiden oluştuklarını bilmiyoruz fakat ortak ve güçlü bir tutkuları var: Müzik.

Tinariwen, ilk olarak Libya’daki mülteci kamplarında 1979’da yöresel çalgı aletlerine ek olarak gitar da kullanarak müzik yapmaya başladı. 90’lardaki ateşkes döneminde çalışmalarını hızlandıran grubun kurucusu ve aynı zamanda solisti olan İbrahim Ag Alhabib 4 yaşındayken bir isyan sonrası babasının ölümüne bizzat tanık olmuş biri.

Çöllerde geçen göçebe hayat tarzını benimsemiş olan Tinariwen, yayınlanmış 4 albümü var. Grubun en çok sevdiği şey ise ateş etrafında toplanıp, deve sırtında taşıdıkları akülerle besledikleri elektro gitarlarıyla müzik yapmak. Tuareg geleneğine göre kabileye ait olmayan enstrümanları çalmak uygunsuzluk olarak görülse de İbrahim Ag Alhabib buna pek kulak asmıyor.

2007 tarihli “Aman Iman” isimli albümleriyle büyük çıkışını yakalayan grup şimdi ise Ağustos sonunda yeni albümü “Tassili”yi çıkarmaya hazırlanıyor. Şimdiye kadar Glastonbury, Roskilde ve Coachella gibi dev festivallerde sahne almış bol ödüllü grup Tinariwen’i 23-24 Eylül’de Babylon sahnesinde ağırlayacağız.< p>Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.
Babylon uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade ederek mekana almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT