mors – Hybrid

Tarihler: 23 Ekim 2010 Cumartesi ~ 23 Ekim 2010 Cumartesi - Saat: 20:00

Yer: Alan İstanbul

Nereden Alınır: www.alanistanbul.com

Adres: Galip Dede Caddesi No:24/11 Tünel Beyoğlu / İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 292 04 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 23, 2010 ~ Eki 23, 2010

mors – HYBRID / 23 Ekim 2010 İstanbul– open 19.00 / performans 20.00

mors
Mors alfabesi düşünülerek, günümüzde iletişim ve ritmin kullanım şekillerine protest bir yaklaşımda bulunan performansın genel ismi ortaya çıkıyor. Mors isimli görsel-işitsel projenin temellerini atan Karahan Kadırman, 2000 yılında alan kayıtları üzerine enstruman kayıtları ve müzikal araştırma konuları ile sanatlararası iletişim, toplum bilim, çağdaş ve ethnic müzik konuları üzerinde araştırma çalışmalarına devam etti.

Perde üzerinde ayrıntıları aradan kaldırıp, ışığın uzak - yakın ilişkisi ile görsel ve o an yapılan müzik ve kayıtlarla işitsel olan performansın ana hatlarını oluşturdu. 2007 yılında ve deneysel elektronic formları, zamansal deformasyonları ile elektronik müzik kompozitörü Efe Akmen Mors`a katıldı. Communication teması ile ses ve ritm arkiteplerinin (temel biçimlerinin) algılanma ve iletişim seviyeleri olarak anlatıldığı audiovisual performansı sergilediler.

MORS; Ritim ve iletişim performansı. Görsel ve işitselliğin melez alanında, benlik ve varoluş, toplumsal iletişim ve kaos, denge ve yabancılaşma, çağdaşlık ve dönüşüm ve tinin; uzakları yakınlaştıran ışıkla perdede buluştuğu bir performans.

Sanatlararası iletişimi hedefleyen MORS; ıșık, ses ve ses örneklemleri ile 23 Ekim 2010 tarihinde ALAN ISTANBUL salonunda performans sergileyecek.

Karahan Kadrman saxophone, ney, didgeridoo, soundscape rec., radionoise
Onur Aziz Öztekin live video edit, visuals, naturel voice
Tonguç Gökalp industrial instruments
Ekin İdiman Computer Based Instruments, radionoise, rec. player
Aykut Beysi visual, live painting, naturel voise

* some sound samples by Efe Akmen

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT