Moskova Senfoni Orkestrası

Tarihler: 23 Mart 2013 Cumartesi ~ 23 Mart 2013 Cumartesi Saat: 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 73.50 TL 2. Kategori - 63.50 TL 3. Kategori - 53.50 TL 4. Kategori - 43.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve CRR Konser Salonu gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 23, 2013 ~ Mar 23, 2013

Şef: Dmitri Jurowski

“Moskova Şehir Senfoni “Rusya Filarmoni” iyi bilinen besteleri günümüz hayatında canlandırmayı iyi biliyor ve klasik müziğin kendi anlamını ifade etmesini sağlıyor” (“Moskova Haber”)2012-2013 sezonu, Moskova Şehir Senfoni “Rusya Filarmoni” ‘nin kuruluşundan itibaren 12. Sezonu olarak adlandırılmaktadır. 2000 yılında Moskova Kent Yönetimi tarafından kurulan orkestra,  Moskova kentini kültürel bir başkent haline getirmek amacıyla çalışan ilk ve tek tam donanımlı Senfoni Orkestrası olarak göze çarpmaktadır. Kurulumundan 2004 yılına kadar Alexander Vedernikov orkestranın baş şefi ve sanat direktörü olarak görev almıştır.2006’dan 2011’e kadar Maxim Fedotov, 2011’den bugüne kadar ise Dmitri Jurowski orkestranın şefliğini yürütmektedir. Orkestranın konser verdiği yerler arasında Kremlin Devlet Sarayı, Konservatuar Büyük Salonu, Çaykovski Konser Salonu, Svetlanov Salonu yer almaktadır. 2002 yılından bugüne kadar orkestra Moskova Uluslararası Müzik Evi’nde çalışmalarını sürdürmektedir. Burada senede 40 ‘ın üzerinde konser veren orkestra, sadece Moskova’da bir sezon boyunca 80’in üzerinde konser vermiştir.  

Orkestra’nın repertuarında Rus ve diğer önemli klasikler, modern bestekârlardan özgün çalışmalara kadar geniş bir yelpazede eserler yer almaktadır. Yeni Milenyum’da “Rusya Filarmoni” geniş ölçekte çalışmalara imza atmaktadır. Çocuklar için hazırlanan “Rus müziğinde peri hikayeleri” özel bir ışık projeksiyon çalışma tekniğiyle hazırlanmıştır. Orkestra, deneysel çalışmalardan çekinmemekle birlikte, bestelerin özünü de dikkatle takip etmektedir. Yüksek profesyonellik temelli bir kurulumla orkestrada yer alan sanatçılar deneyimli ve başarılı sanatçılar arasından seçilmektedir. Pek çoğu genç sanatçılar olarak önemli ödüller kazanmışlardır. Orkestra, bugüne kadar R. Alagna, P. Burchuladze, J. Carreras, M. Caballe, J. Cura, D. Geringas, D. Hvorostovsky, N. Lugansky, Kiri T?Kanawa, M. Vengerov gibi pek çok önemli isimle çalışmıştır. Bununla birlikte La Scala orkestrasıyla beraber bir çalışmaya imza atan orkestra, çeşitli prömiyer çalışmalarda sahne alarak prestijli bir yer edinmiştir.

Dmitri Jurowski

Etkileyici Rus müzik dünyasının en genç üyesi olarak Dmitri Jurowski, müzikalite ve zerafetiyle genç yetenekler arasında öne çıkan bir isim oldu.1979 yılında Moskova’da dünyaya gelen Jurowski, 6 yaşında Moskova Çaykovski Konservatuarı Merkez Müzik Okulu’nda eğitimine başladı. Ailesi Berlin’e yerleştikten sonra çello eğitimine devam etti. Operadaki eşsiz hassasiyeti onu Avrupa’da başarılı bir konuma getirdi.

Geçtiğimiz sezonlarda Cenova’da Carlo Felice Tiyatrosu, Venedik’teki La Fenice Tiyatrosu, Palermo’daki Massimo Tiyatrosu, Bologna’daki Comunale Tiyatrosu, Parma’da Regio Tiyatro, Roma’da Ulusal Tiyatro, Valencia’da Sanat Sarayı, Berlin’de Komische Operve Deutsche Oper, Tel-Aviv’de Yeni İsrail Operası gibi pekçok konser salonunda sahne aldı. Bununla birlikte Wexford Opera Festivali, Martina Franca Opera Festivali gibi etkinliklerde yer aldı. Sanatçı ayrıca La Fenice Orkestrası, Toscanini Filarmoni, Lizbon’da Portekiz Senfoni Orkestrası, Dresdner Filarmoni, BBC Filarmoni Orkestrası gibi pekçok orkestrada şef olarak görev yaptı. 2010 yılında dünyaca ünlü Bolshoi Tiyatrosu’nda ünlü prodüksiyon Eugene Onegin ile turneye katıldı.Bu turne süresince Covent Garden Kraliyet Operası, Lucerne Festivali ve Madrid’de Teatro Real’de sahne aldı. 1 Ocak 2011’den itibaren Antwerp/Ghent Flemish Opera House baş şefi olarak görev yapmaktadır.

İlk defa Mart 2011’de orkestranın 10.Yıldönümü nedeni ile düzenlenen festivalde Rusya Filarmoni Orkestrası ile sahne almıştır.

2011/2012 sezonundan itibaren sanat direktörü ve baş şef olarak Moskova ŞehirSenfoni”RusyaFilarmoni” ‘de görev yapmaktadır.

- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT