Müzik Rotası

Müzik Rotası

Tarihler: 03 Haziran 2017 Cumartesi ~ 03 Haziran 2017 Cumartesi 03 Haziran 11:00 - 03 Haziran 12:00

Yer: Yeniköy

Ücret: 1. Kategori - 198.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 3, 2017 ~ Haz 3, 2017
Müzik Rotası, bu kez Yeniköy’de müzik ve tarih ile örülmüş bir yolculuğa çıkıyor.

09.00-10.20 Sait Halim Paşa Yalısı
MERT TANER Rehber


Hıristiyanlık tarihi ve arkeolojik turlar uzmanı Mert Taner’in Yeniköy azınlıkları, kiliseleri ve Sait Halim Paşa Yalısı hakkındaki sunumu Kahvaltı biletleri satış ve rezervasyonu Sait Halim Paşa Yalısı tarafından yapılmaktadır. Tel: 0212 223 0566

11.00-11.40 | 12.00-12.40 Yeniköy Surp Asdvadzadzin Ermeni Kilisesi
ELVİN HOXHA GANİYEV - Keman


Johann Sebastian Bach
Keman Sonatı No. 1 Sol minör, BWV 1001
Keman Sonatı No. 2 La minör, BWV 1003

12.10-12.40 |13.10-13.40 Sait Halim Paşa Yalısı

CITTÀ DI PRATO ODA ORKESTRASI YAYLILARI

Wolfgang Amadeus Mozart
Divertimento No. 1 Re Majör, KV 136

Antonio Vivaldi
Yaylı Çalgılar için Konçerto Sol Majör, RV 151 “Alla Rustica”

Henry Purcell (düz. B. Britten)
Yaylılar için Chaconne Sol minör

13.10-13.40 | 14.10-14.40 Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesi

SEMPLICE QUARTET
MURAT ANIL ERGİNOL Keman
YAREN BUDAK Keman
PINAR DİNCER Viyola
BURAK AYRACI Viyolonsel
AND KARABACAK Klarnet

Wolfgang Amadeus Mozart
Klarnet Beşlisi La Majör, KV 581

14.10-14.40 | 15.10-15.40 Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi

AYŞE ŞENOGUL Soprano
MERVE KOCABEYLER Arp

Johann Sebastian Bach / Charles Gounod
Ave Maria

Gabriel Fauré
Clair de Lune, No. 2, op. 46
Après un rêve, No. 1, op. 7

Claude Debussy
Beau Soir

Franz Schubert
Ständchen

Reynaldo Hahn
L'heure exquise 

Maurice Ravel (arp düz. C. Salzedo)
5 Yunan Halk Şarkısı

15.10-15.40 | 16.10-16.40 Avusturya Kültür Ofisi

TRIO IMMERSIO
VİRA ZHUK Keman
ANNA MARIA NİEMİEC Viyolonsel
MARIAM VARDZELASHVİLİ Piyano

Franz Schubert
Piyanolu Üçlü Mi bemol Majör, D 897 “Noktürn”

Johannes Brahms
Piyanolu Üçlü No. 3 Do minör, op. 101

Müzik Rotası yürüyerek yapılacaktır. Mekânlara araçla ulaşım sağlanmayacaktır.
Rota üzerinde yokuş ve merdivenler bulunduğundan dinleyicilerimizin rahat ayakkabılar giymesi tavsiye olunur.
Mekânlar engelli erişimine uygun değildir.
Mekânlarda yiyecek içecek satışı yoktur.
Bu etkinlikte öğrenci bileti uygulaması yoktur.

İstanbul Müzik Festivali’nin geçen yıl başlattığı, büyük ilgi ve heyecanla karşılanan Müzik Rotası, pusulasını bu yıl Yeniköy’e çeviriyor ve İstanbul’un fethinden itibaren her dönemin varlıklılarının odak noktası olan bu semtte hem göze hem de kulağa hitap eden bir yolcuk vadediyor. Müzik Rotası’nın ilk durağı 1760’ta inşa edilen ve halen faal durumda olan Surp Asdvadzadzin Ermeni Kilisesi. Henüz 13 yaşındayken 38. İstanbul Müzik Festivali’nin açılışını yapan, Vladimir Ashkenazy ile Berlin Filarmoni Orkestrası eşliğinde konser veren, Lorin Maazel ve Zubin Mehta gibi şeflerden övgü dolu yorumlar almış olan 1997 doğumlu Elvin Hoxha Ganiyev, Bach’ın keman sonatlarını seslendirmek için burada müzikseverleri bekliyor olacak.

19. yüzyıl mimari zarafetini yansıtan Sait Halim Paşa Yalısı’nın tatlı pastel renkleri, Barok işlemeli tavanı ve pano kitabeli duvarlarıyla öne çıkan Büyük Salonu’nda gerçekleşecek ikinci konserde 1998 yılında Riccardo Muti’nin önerisiyle kurulan Città di Prato Oda Orkestrası’nın yaylı grubu üyeleri dinleyicilerle buluşacaklar. Barok Dönem’den 20. yüzyıla uzanan repertuvarının yanı sıra önemli bir opera orkestrası da olan topluluk, Claudio Abbado, Murray Perahia ve Phillip Glass gibi çalıştığı her şef ve solistin övgü dolu yorumlarını aldı.

Müzik Rotası kâşifleri, uzun süre kapalı kalan ve 2010 yılında tekrar ibadete açılan Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesi’ni, Mozart’ın “gözyaşları arasından gülümseyen” La Majör Klarnet Beşlisi’ni dinleyerek görme ayrıcalığına kavuşacaklar. Bu konserin solistleri ise 2009 yılında kurulan ve 2016 Donizetti Ödülleri’nde Yılın Oda Müziği Grubu ödülü ile başarılarına bir
yenisini ekleyen Semplice Quartet ve İngiliz Kraliyet Müzik Okulu yüksek lisans mezunu klarnetçi And Karabacak. Müzik Rotası’nın dördüncü durağı olan Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi’nde ise yükselen kariyerleri ile iki genç yıldız bir araya gelecek. Soprano Ayşe Şenogul 2015 Leyla Gencer Şan Yarışması’nda kazandığı ödüllerle 44. İstanbul Müzik Festivali’nin Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası projesinde yer aldı. Uluslararası yarışmalardaki birincilikleri ile dikkat çeken 26 yaşındaki arpçı Merve Kocabeyler, Avrupa, Asya, Kuzey ve Güney Amerika’da konserler verdi; Vancouver’da düzenlenen Dünya Arp Kongresi ile Belgrad Uluslararası Arp Festivali’ne konuk oldu.

Müziğin rotası geç klasik stilde 19. yüzyıl ortalarında inşa edilen ve dekorasyonu 1890’ların sonunda o zamanki imparatorluk stilinde tamamlanan Avusturya Kültür Ofisi’nde son bulacak. Fidelio Yarışması’nda yakaladığı başarıyla adını duyuran, Viyana Konzerthaus, Musikverein gibi önemli merkezlerde konserler veren genç, enerjik ve karizmatik Viyanalı topluluk Trio Immersio bu muhteşem geziyi Romantik Dönem’den bir programla noktalayacak. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Müzik Rotası, müziğin ve tarihin peşinde İstanbul’un saklı güzelliklerini keşfetmeye siz festival dinleyicileri ile devam ediyor.

- Kahvaltı biletleri satış ve rezervasyonu Sait Halim Paşa Yalısı tarafından yapılmaktadır. Tel: 0212 223 0566- Öğrenci biletleri sadece IKSV gişelerinde satılmaktadır.- Öğrenci izleyicilerimizin kontrol için geçerli kimlik ya da belgelerini yanlarında bulundurmalarını rica ederiz. - Her ayrı gösterim için Siyah, Beyaz ve Kırmızı Lale üyeleri iki (2), Sarı Lale üyelerimiz bir (1) adet bilet için indirim alabilirler.- İzleyicilerimizin konserlere vaktinde yetişmek üzere titizlik göstermelerini önemle rica ederiz. Geç kalan izleyicilerimizin girişleri ara ve/veya alkış arasında sağlanacaktır. Ara olmayan konserlerde geç gelen izleyiciler salona alınmayacaktır. Bilet iadesi yapılmayacaktır.- Elde olmayan nedenlerden ötürü programda değişiklik yapılabilir. - Programda değişiklik yapılmadığı sürece bilet iadesi yapılmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT