Önder Focan `Deep Purple`

Tarihler: 21 Aralık 2003 Pazar ~ 21 Aralık 2003 Pazar - Saat: 21:30

Yer: Shaft Blues & Jazz Club

Ücret: 10 Milyon TL. (1 yerli içki dahil)

Nereden Alınır: shaft

Adres: Serasker Cad. Osmancık Sok. No:13 Kadıköy Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 349 99 56

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 21, 2003 ~ Ara 21, 2003
Önder Focan, 21 Aralık`ta Saat 21:30`da Shaft Blues & Jazz Club`ta gerçekleştireceği "Purple in Blue Projesi"ni anlatıyor:
" Deep Purple bir zamanlar benin en çok sevdiğim rock grubu idi. Onların kendilerine özgün olan bir swing anlayışı vardı. Bu swing onlara “jazzy” diye tanımlanabilecek bir sound veriyordu. İşte bu swing beni jazz’ a yakınlaştırdı.Onların müziğini daha iyi çalabilmek için, jazz müziğini araştırıp öğrenmek gerektiğini düşündüm. Ama gittiğim yerde kaldım ve geri dönmedim. Yıllar geçti bir oğlum oldu. O büyüdükçe müziği sevdi ve gitar çalmaya başladı. Gün geldi bu kez oğlum Deep Purple’ ı keşvetti ve sevdi. Bende onunla bu grubu yeniden keşvettim.Deep Purple’ ın alt yapısında zaten bir jazzy anlayışı var.Yaşamımda ve müzikal dünyamda hep Deep Purple oldu. Bende bu duyguyu jazz olarak hayata geçirmeyi planlıyordum. Bu projeden bahsettiğim herkes projeyi ilginç buldu. Ama İstanbul Jazz Festivali’nin desteği olmasa bu proje gerçekleşemezdi. Deep Purple’ın müziğini 8 kişilik bir jazz grubu ile yeniden armonize ederek ve düzenliyerek, vokalsiz, tamamen jazz mantığında doğaçlamalar içererek çalacağız."
"Bunlar Deep Purple grubunun klasik diye adlandırılabilecek dönemine ait ve benim ilgilendiğim parçalar. Highway Star, Pictures of Home, Maybe I’m a Leo, Child in Time, Soldier of Fortune, Fire in the Basement, When A Blind Men Cries. Bu parçaların melodilerini çok değiştirmeden swing, bossa nova, funk gibi değişik jazz ritimleri kullanıyoruz."
Burak Bedikyan (piyano), Erkut Gökgöz (trompet), Meriç Demirkol (alto saksofon), Hakan Çimenot (trombon), Emre Kayhan (trombon), Alp Ersönmez (bas), Önder Focan (gitar), Erhan Seçkin (davul)
Saat 24:00 EFLATUN:
Türkçe Rock, Alp Tekin: Vokal, Gitar, Tevfik Altaş: Gitar, Cüneyt Karayalçın: Bas Gitar, ertan Soğukpınar: Davul

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT