Randy Weston Trio

Tarihler: 16 Mart 2012 Cuma ~ 16 Mart 2012 Cuma - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu CRR

Ücret: 45.00 TL - 39.50 TL - 34.00 TL - 23.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 16, 2012 ~ Mar 16, 2012

Müzik kariyerinde 60 yılı geride bırakan yenilikçi müzisyen Rendy Weston, halen dünyanın en önde gelen piyanist ve bestecilerinden biri olarak kabul ediliyor.1926 New York doğumlu Randy Weston’ın ilham aldığı büyük cazcılar arasında Count Basie, Nat King Cole, Art Tatum ve Duke Ellington gibi isimler yer alıyor. Fakat sanatçı en çok etkilendiği ismin Monk olduğunu söylüyor: “Monk, dinlediğim en özgün cazcıydı. Sanki 5000 yıl önce Mısır’da çalıyordu.”

Randy Weston Afrika müziği ile Amerika müziği arasındaki bağlantıyı kurma konusunda her zaman çok başarılı oldu. Bu başarının ardındaki en önemli isim ise ona “Amerika’da doğan bir Afrikalı” diyen babası Frank Edward Weston’du. 60’ların sonunda Fas’a yerleşen sanatçı, diğer Afrika ülkelerini de gezerek kıtanın farklı müziklerini tanımaya çalıştı. 1977’de Nijerya da düzenlenen ve altmış değişik kültürden sanatçıların da yer aldığı bir festival sonrası sanatçının söyledikleri aslında herşeyi özetliyordu:

“Festival sonrasında, hepimiz şunu farkettik. Müziklerimiz birbirinden farklı olsa da aslında aynıydı. Çünkü bossa nova, samba, caz ya da bluesun içerisindeki Afrika unsurlarını çıkarırsanız, elinizde hiçbirşey kalmaz…”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT