Şah Hüseyn`in Firkatiyle...

Tarihler: 19 Ocak 2010 Salı ~ 19 Ocak 2010 Salı - Saat: 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 14,00 TL , 2. Kategori: 13,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi:(0216)556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve CRR Konser Salonu Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli Istanbul Harbiye İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 19, 2010 ~ Oca 19, 2010

“Muharrem Ayı” Osmanlı İslam kültürü içinde çok önemli bir yere sahiptir. Hicret’in 61. yılının 10 Muharrem gününde Hz. Peygamber’in “Ehl-i Beytinin” ve başında bulunan “cennet gençlerinin efendisi” olarak müjdelenmiş Hz. Hüseyin’in katledilmesi, bu ayın İslam âleminde bir “matem” olarak anılmasını sağlamıştır. Özellikle Osmanlı kültüründe yoğun olarak anlam kazanmış bu matem İstanbul Tekkeleri’nde bir ay boyunca çeşitli ritüeller ile yaşanmıştır. Türk Tekke Musikisi içinde ciddi bir yer tutan Kerbelâ ve Hz. Hüseyin Efendimiz ile ilgili eserler, bu ay boyunca tekkelerde icra edilmiştir.

Konserimiz bu konuda bestelenmiş “Mersiye, Muharremiyye, Maktel” gibi eserlerin yer alacağı bir matem konseri olarak hazırlanmıştır. Arzumuz Allah’ın ayetinde “temiz ve temizleyici” olarak vasıflandırdığı Ehl-i Beyt’i Mustafa’nın Kerbelâ çöllerinde susuz bırakılarak şehit edilmesinin dervişlerin gönüllerinde açtığı yarayı bir nebze olsun sizlerle paylaşmaktır.

Yas Yaraşır Dervişe…
Proje Genel Sanat Yönetmeni: Murat Özer
Solistler: Veysel Dalsaldı
Ender Doğan
Mersiyehân: Celal Yılmaz

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT