Saraybosna Çok Sesli Korosu - Başçarşı Dans Topluluğu

Tarihler: 29 Kasım 2010 Pazartesi ~ 29 Kasım 2010 Pazartesi - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 22,00 TL - 2. Kategori: 17,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 231 54 97

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 29, 2010 ~ Kas 29, 2010

Saraybosna Müzik Akademisi Kadınlar Korosu “Gaudeamus”
Bosna`nın en popüler temsilcilerinden biri olan "Gaudeamus". 1991 yılında Saraybosna Radyo Televizyon Müzik Yapım (RTSA) tarafından kuruldu. 1996 yılından itibaren Saraybosna Üniversitesi Müzik Akademisi bünyesinde çalışmalarına devam etmektedir. Koro, Bosna Hersek Kültür Günleri kapsamında, Bosna Hersek, Asya, Avrupa ve Afrika`nın birçok ülkesinde Sanatsal düzeyi yüksek 150 adet konser gerçekleştirdi. Aralık 1992 yılında gerçekleştirilen "Eurovision Şarkı Yarışması" yayınına Bosna-Hersek’ten canlı bağlanarak konser veren Koronun kariyerinde birçok ülkede konser vermiştir. Çok önemli sosyal ödülleri bulunan Koroyu, özellikle Federal Eğitim Bilim Kültür Spor Bakanlığı müzik hayatının gelişimine sağladığı katkılardan dolayı önemsemektedir.
Koronun Sanat Yönetmeni ünlü Şef Prof. Reşad Arnautovic, Şef Zeljka Andriç`dir.

Başçarşı Geleneksel Halk Dansları Topluluğu
1994 yılında, Başçarşıja adını alan topluluk, 1947 yılında kurulan ve "Miljenko Cvitkovic", adı ile bilinen kültür ve sanat topluluğunun devamıdır. Topluluğun etkinlikleri, 1964 yılından itibaren, Başçarşı`da bulunan merkez binada gerçekleştirilmektedir.

Saraybosna`nın kültürel mirasının temelini temsil eden topluluk, yüksek bir sanatsal başarı grafiğine sahiptir.Yarım yüzyıla aşkın varlığını sürdüren topluluk Saraybosna`yı, eski Yugoslavya`nın her bölgesinde, Avrupa`da, Afrika`da ve Asya’nın birçok ülkesinde başarıyla temsil etmiştir. Varlığı süresince, topluluğun üye sayısı on bini aşmıştır. Topluluk yaşamı süresince, Yunanistan, Almanya, Fransa, İtalya, İsviçre, Türkiye, Polonya ve Macaristan`ın da aralarında bulunduğu birçok ülkeden başarı ödülleri almıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT