Şirin Pancaroğlu, arp

Tarihler: 21 Ocak 2010 Perşembe ~ 21 Ocak 2010 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam: 14,00 TL - Öğrenci: 8,00 TL

Nereden Alınır: www.biletix.com, Akbank Sanat Gişe

Adres: Akbank Sanat İstiklal Cad. No: 8 34435 Beyoğlu, İstanbul İstanbul Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 21, 2010 ~ Oca 21, 2010

Şirin Pancaroğlu, arp

Türkiye’nin en tanınmış arp sanatçısı olan Şirin Pancaroğlu’nu ilk bakışta farklı kılan, arpla nasıl bir müzik yapılabileceği konusuna yaklaşımı olmuştur.

Yorum yeteneği ve çokyönlü müzisyen kişiliği ile müzik çevrelerinde kendisine ayrı bir yer edinen Pancaroğlu, konserlerinde günümüz müziğine ve farklı coğrafyaların geleneksel müziklerine düzenli olarak yer vermektedir. Bu bağlamda, Şirin Pancaroğlu, kendisi için yazılan yapıtları arp repertuvarına kazandırdığı gibi, arpla daha önce denenmemiş değişik buluşmalara da kapı açmıştır.

Sanatçı, bu buluşmalarda, arpı vurmalı çalgılar, caz beşlisi, viyola ve şan ile bir araya getirirken, diğer yandan arp-flüt, arp-keman gibi daha alışılagelmiş eşleştirmeleri yenilikçi bir repertuvar çizgisi içerisinde sunmuş; böylece, arpın çoğul bir kimlik geliştirmesi yönünde önemli bir katkı sağlamıştır. Mesleki formasyonu, “Renie” ve “Jamet” olarak bilinen iki ayrı Fransız arp ekolünden beslenen sanatçı Avrupa’daki eğitimini Cenevre Konservatuvarında, ABD’deki eğitimini ise Indiana Üniversitesi Müzik Fakültesinde yüksek lisans derecesiyle tamamladı.

The Washington Post’un 1993’te “uluslararası kalibrede büyük bir yetenek” olarak övdüğü Pancaroğlu, 1998 yılında ilk albümü Hasret Bağı’nın duyulmasıyla Türk basınında sık sık isminden söz ettirdi. 2000 yılında Kuyruklu Yıldız Altında başlıklı ikinci albümünü kemancı Ignace Jang ile birlikte gerçekleştiren sanatçı, 2005’te yine bir solo albüm olan Barokarp ile dinleyicisiyle buluştu. Son olarak, geleneksel perküsyon ustası Yinon Muallem ile birlikte Telveten albümü 2009 yılında yayınlandı.

1994’ten bugüne kadar olan süreçte Türkiye’deki bütün uluslararası festivallerin yanısıra Fransa, Meksika, Amerika, Sırbistan’da festivallere solist olarak katıldı.

Günümüz bestecilerinden Hasan Uçarsu, Franghiz Ali-Zadeh, Jeeyoung Kim, Gerardo Dirié, Ricardo Lorenz ile işbirlikleri gerçekleştiren sanatçının, arp eğitimi ve icracılık donanımları üzerine makaleleri, yönettiği uluslararası atölye çalışmaları ve uluslararası yarışmalarda jüri üyelikleri bulunmaktadır.

Bir Yakın Doğu arpı olan çeng üzerine yaptığı çalışmalar yankı uyandıran müzisyen, besteci Hasan Uçarsu’nun kendisi için bestelediği “Arp ve Çeng için Konçerto’nun” prömiyerini 2008’de 36. İstanbul Müzik Festivali kapsamında Tekfen Filarmoni Orkestrası ile verdi. Pancaroğlu, 2009 yılında Fransız topluluk “xii-21 Le Baroque Nomade” ile “Padişahın Arpları” başlıklı çeng ve barok arp etrafında kurgulanmış özgün projesinin prömiyerini Fransa’daki Türk Mevsimi kapsamında gerçekleştirdi.

2007 yılında Türkiye’nin ilk arp derneğinin de kurucu başkanı oldu. 2008 yılında ODTÜ Rektörlüğü tarafından Orta Doğu Teknik Üniversitesi Senato Takdir Ödülü’ne layık görülen Pancaroğlu, 1999 yılından beri İstanbul’da yaşamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT