Şirin Pancaroğlu

Tarihler: 10 Şubat 2014 Pazartesi ~ 10 Şubat 2014 Pazartesi 20:00

Yer: Martı İstanbul Hotel

Ücret: 1. Kategori - Tam 40.00 TL Öğrenci 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Abdulhak Hamit Cad. No: 25/B Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 987 40 00

Faks: 0212 987 40 11

Web: http://http://www.martiistanbulhotel.com

E Posta: martiistanbulhotel@marti.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 10, 2014 ~ Şub 10, 2014

Dünyaca ünlü arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu, 10 Şubat'ta Martı İstanbul Hotel'de üç farklı arp ile müzik ziyafeti sunacak.

Şirin Pancaroğlu, klasik müzik ve geleneksel müziğimizden farklı örnekleri, türküden tangoya, Bach'tan günümüze, üç farklı arp ile çalacak (pedallı, mandallı arp  ve çeng)  ve caz yazarı Sadettin Davran’ın sorularını cevaplayacak...

Şirin Pancaroğlu
Washington Post gazetesi tarafından “uluslararası ölçekte büyük bir yetenek” olarak nitelendirilen arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu için müzikte çoğul kimlik arayışları önemli bir uğraş... Klasik müzik geleneğinden yetişen Türkiye’nin önde gelen arp sanatçısı aynı zamanda geleneksel Türk müziği, doğaçlama, tango ve avangart türlerindeki çalışmaları ve mizansen içeren performanslarıyla övgüler alırken, bir yandan da klasik çizgideki arp konserlerini sürdürmektedir. Farklı soluklardan yorumcu ve bestecilerle yaptığı işbirlikleriyle dikkat çeken Pancaroğlu, müzik tarzlarını birbirinden ayıran tanımları neredeyse ortadan kaldıran, yeni müzik tarzlarına kapı açan bir duruş sergilemektedir. 

Güçlü yorumları ve çok yönlü sanatçı kişiliğiyle öne çıkan Pancaroğlu, 2010 yılından bu yana rengarenk işbirlikleri içeren “Elişi”, “Cafe Tango”, “İstanbul’un Ses Telleri” ve “Resonating Universes” başlıklı dört büyük projesiyle turnelere çıkıyor. 20 yıl yurt dışında kaldıktan sonra 2000 yılında Türkiye’ye dönen sanatçı, o günden bugüne “köklerinin” izini sürmekte; yerel ile evrensel olanı incelikli bir fikriyat içerisinde buluşturup müzik projelerine yansıtmaktadır. Kayıp bir çalgı olan Osmanlı-Türk arpı “çeng” i diriltmek üzere 2007’den bugüne çalışmalar yapan Pancaroğlu, bu bağlamda Türkiye’de müzik geleneği içerisinde sıra dışı bir uğraşa imza atmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT