Tayfun Ünlü

Tarihler: 26 Mayıs 2011 Perşembe ~ 26 Mayıs 2011 Perşembe - Saat: 23:00

Yer: Mask Live Music Club

Ücret: 23,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Mask Live Club

Adres: İstiklal Caddesi Bekar Sokak No: 10, Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 244 12 38

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 26, 2011 ~ May 26, 2011

Doksanların ses getiren meşhur rock grubu ``Ünlü``nün solisti Tayfun Ünlü 12 yıl aradan sonra anavatanına bambaşka bir albüm çalışmasıyla geri döndü. On iki yıldır müzik çalışmalarını Almanya`da devam ettiren grup ``Ünlü`` uzun süren sessizliğini bozdu. Şu anda Kanada ve İngiltere`de albüm kayıt çalışmaları hızla devam eden rock grubu Ünlü`nün solisti Tayfun Ünlü ilk açılışı "Unlue Jazz Band Project" ile yapacak.

Tamamen Tayfun Ünlü çalışması olan bu albümün soundu ve tarzı grup Ünlü`nün tarzından çok farklı. Tayfun Ünlü bu çok özel ve lezzetli projeyi grup Ünlü`yle olan yoğun çalışmalarından artakalan zamanlarında dinlenirken yaptı. Sanatçı New Jazzband Project`in çalışmalarına 2009`da Stuttgart`ta başladı. Albümün çıkış noktası İstanbul Avrupa Kültür Başkenti`ne bir senfoni hediye etmek olan Tayfun Ünlü, en büyük aşkı İstanbul`u geleneksel olanın dışında, New Jazz sounduyla Türkçe olarak dünyaya anlatmak istedi.

``İstanbul vazgeçilmezim... Bu albüm de İstanbul`a armağanım.`` diyen Ünlü, albüm kayıtlarında Viyana Orkestrası ve dünyaca ünlü usta aranjör Oliver Laib`le çalıştı. Bu anlamlı projenin adı ``Manzara``. Albümün isminin hikayesi ise şöyle: Tayfun Ünlü tüm gece süren yoğun stüdyo çalışmalarının ardından tek başına kalır. Stüdyonun tavanındaki pencereden muhteşem bir güneş doğuşuna tanık olur. Ve bu manzaraya aşık olur. Daha sonra her gün yoğun süren stüdyo çalışmalarının ardından sabaha karşı kendiyle başbaşa kaldığında, o muhteşem manzaranın altında bu albümü yapmaya başlar. Bu özgün çalışmayı ``gizli sevgilim`` diye tanımlayan Ünlü, bu çalışmanın tamamının grup Ünlü`den ayrı değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. ``Dileğim bu albümle insanları dinlendirmek ve o manzarayı müzikle yaşatmak.``

Albümün tarzını ``Çikolata Caz``olarak da tanımlayabilirsiniz. Yani kulağa hoş, tatlı gelen, huzur veren şeyler. Yıllardır memleket özlemi çeken Ünlü, on iki yıllık birikimini ve memleket özlemini sevenleriyle bu albümde paylaşacak. Türk müziğinin ``Samanyolu``, ``Yağmurun Sesi`` gibi klasik eser haline gelmiş sevilen parçalarını da New Jazz tarzıyla yorumlayacak olan Tayfun Ünlü, sahne performansıyla da çok ilgi çekecek. Sanatçı ``Manzara`` isimli projesinde Programming usulü ve canlı olarak temel orkestrasıyla ve Türkçe olarak özgün performansıyla sevenlerine yeniden merhaba diyecek.

Tayfun Ünlü: Programming, vokal, elektro gitar
Aziz Ünlü: Klavye
Volkan Ergen: Perküsyon
Alev Ergen: Kontrabas
Aranjör: Tayfun Ünlü & Oliver Laib



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT