Tekfen Filarmoni Orkestrası

Tarihler: 20 Mart 2011 Pazar ~ 20 Mart 2011 Pazar - Saat: 19:00

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Ücret: Tam: 40,00 TL - İndirimli: 25,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00

Adres: Haldun Taner Sok. No:11 Caddebostan İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0216 495 82 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 20, 2011 ~ Mar 20, 2011

Tekfen Filarmoni Orkestrası baharı 2 konserle karşılıyor. Bu konserlerden ilki, 19 Mart’ta Fulya Gösteri Merkezi’nde; ikincisi ise, 20 Mart’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Kuruluşundan bu yana konserlerinde yerel müzik aletlerine geniş yer veren Tekfen Filarmoni, bu sefer kökleri M.Ö. 3000’lere uzanan ve Türk musikisinin de ilk yaylı çalgısı olan rebabın ustası Mehmet Refik Kaya’yı solist olarak ağırlıyor.

Selçuklu döneminde 400, Osmanlı döneminde ise 600 yıl kadar kullanılan ancak Tanzimat’ın getirdiği “Batılılaşma” hareketi ile yerini kemana kaptıran rebap, Mehmet Refik Kaya tarafından uzun süren araştırma ve atölye çalışmaları sonucunda, yüzlerce yıllık ana karakterine sadık kalarak geliştirildi ve her türlü eseri icra edecek konuma getirildi.

Şef Saim Akçıl yönetimindeki konserin programında, geleneksel müziğin yanı sıra Franz Schubert ve Osmanlı kültürü ve müziğine yakın ilgi duyan Wolfgang Amadeus Mozart’ın eserleri de olacak.

TEKFEN FİLARMONİ ORKESTRASI

Repertuvarı ve eşlik ettiği yerel çalgılarla ayrıcalıklı bir yere sahip olan Tekfen Filarmoni Orkestrası, 1992 yılında Karadeniz Oda Orkestrası adı ile kuruldu. Bugüne kadar birçok ülkeden çeşitli otantik çalgılara ve onlar için yazılan yapıtlara da yer vermesiyle dünyada ayrıcalıklı bir yere sahip oldu. Başlangıçta Karadeniz Ekonomik İşbirliği’ne üye ülkelerin sanatçılarından oluşuyorken, zaman içinde büyüyerek Hazar Denizi ve Doğu Akdeniz ülkelerinden sanatçıları da bünyesine kattı ve konserlerde sahneye koyduğu bayrak sayısını yirmi üçe çıkardı. Orkestrayı oluşturan sanatçıların geldiği ülkeler coğrafyası göz önüne getirildiğinde, karşımıza dünyada farklılıkların, çelişkilerin, ulusal ve uluslararası sorunların en yoğun olduğu bölgelerden biri çıkıyor. Böyle bir bölgenin en nitelikli müzisyenlerini bir araya getiren ve barış, sanat, müziğin evrenselliği ile pek çok insani değer adına ilkleri gerçekleştiren Tekfen Filarmoni Orkestrası, sanatın, beşeri farklılıkları nasıl bir zenginliğe dönüştürebildiğinin mükemmel bir örneği.

KONSER PROGRAMI

Şef: Saim Akçıl
W. A. MOZART Saraydan Kız Kaçırma Uvertürü
W. A. MOZART Senfoni no: 40, KV 550, Sol Minör
A R A
İ. MİRZAYEV Rebap için Konçerto
F. SCHUBERT Serenat



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT