Test

Tarihler: 14 Kasım 2003 Cuma ~ 15 Kasım 2003 Cumartesi - Saat: 20:00

Yer: Fransız Kültür Merkezi ve İstiklal Caddesi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Fransız Kültür Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No:8 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 87 40

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 14, 2003 ~ Kas 15, 2003
Ut, İslamiyet öncesi dönemden başlayarak İran’dan Kuzey Afrika’ya kadar yayıldı; Kuzey Afrika’dan İspanya’ya geçti, sonra da Avrupa’da lavta biçimini aldı.
Ut tüm Akdeniz Havzası çevresinde, klasik müzikte olduğu kadar halk müziğinde de merkezi bir yere sahiptir. Türkiye’de, ney ve tamburla birlikte, Osmanlı Sarayı’nın klasik müzik geleneğindeki en önemli çalgılardan biridir.
Bu üç gece bizlere, kendini kabul ettirmiş üç ustanın -Batı lavtası için Eric Bellocq, Arap geleneği için Said Chraibi, Türk geleneği için Necati Çelik- yorumlarıyla, söz konusu gelenekleri paylaşma olanağını verecek.
12 Kasım Salı Saat 20:00 Eric Bellocq (Rönesans Lavtası, Tiorba (Torbo), Rönesans Gitarı (Kitaron.
Eric Bellocq bizlere Rönesans parçalarından oluşan bir resital sunacak : XVI. yüzyıl sonunda İtalyan müzisyenler tarafından Fransa’ya getirilen ve yavaş yavaş lavtanın yerini alan, bas lavtadan türemiş bir çalgı olan tiorba (torbo) ya da lavtayla yorumlanan serbest parçalar, şarkılar, danslar.)
14 Kasım Cuma Saat 20:00 Resital, Saïd Chraïbi (1951’de Marakeş’te doğan Saïd Chraïbi, çocuk yaştan itibaren kendisini uda verdi. Şu anda Arap dünyası genelinde tartışmasız bir usta olarak kabul edilmektedir. Büyük bir duyarlılığa ve olağanüstü bir ustalığa sahip bir çalgıcı olan Saïd Chraïbi, büyük Arap-Endülüs ud geleneğini devam ettirmekte, fakat repertuvarı daha çok Arap ve Osmanlı müzik geleneği bütününe açılmaktadır.)
15 Kasım Cumartesi Saat 20:00 Resital, Necati ÇELİK (Ulusal televizyon ve radyo kanallarına düzenli olarak konuk olan Necati Çelik, başta ABD olmak üzere yabancı ülkelerde sık sık resitaller vermektedir. )

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT