Test

Tarihler: 18 Aralık 2003 Perşembe ~ 18 Aralık 2003 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: Avusturya Kültür Ofisi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Avusturya Kültür Ofisi

Adres: Köybaşı Cad. No: 44 Pk.13 34464 Yeniköy Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 223 78 43

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 18, 2003 ~ Ara 18, 2003
Zeynep Üçbaşaran İstanbul’da doğdu. Müzik eğitimine dört yaşında İstanbul Belediye Konservatuarı’nda başladı. Yüksek öğrenimini Budapeşte Franz Liszt Müzik Akademisi’nde Prof. Zempleni Kornel, Prof. Katalin Nemes (Bela Bartok’un öğrencisi), Balazs Keckes ve Prof. Istvan Lantos ile tamamladı.
Konser artisti diploması aldıktan sonra Almanya’nın Feiburg şehrindeki ‘’Hochschule für Musik’’ Yüksekokulu’nda Prof. Tibor Szasz’ın öğrencisi oldu, 1994 yılına kadar lisans üstü çalışmalarını sürdürdü.
1997 – 2000 yılları arasında ABD’nin Southern California Üniversitesi’nde John Perry ile çalışarak lisansüstü derecesini aldı. 1995 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 2001 yılında Rio Hondo Senfoni Orkestrası ile Los Angeles’da konserler verdi.
1996 Uluslararası Los Angeles Liszt Yarışmasında ikincilik, ayni yarışmada 2001 yılında özel ödül, 2001 yılında Aspen Müzik Festivali”nde burs ve Leon Fleischer ile çalışma hakkını da kazanmıştır. Diğer ödülleri arasında American Liszt Society Award, UCSB Ina Broida Award, USC Associates Music Merit Scholarship ve Rozsnyai Memorial Award bulunmaktadır. Solist olarak Türkiye dışında Macaristan, Almanya, Mısır, Slovenya ve ABD’de resitaller vermiştir. 2002 yılının Aralık ayında Mısır’ın İskenderiye şehrindeki Yeni Kütüphane ve Kültür Merkezinde verdiği resitalde Schubert ve Liszt’in yapıtları yanında Adnan Saygun’un eserlerini seslendirmiştir. 2002 ve 2003 yıllarında kayıt ettigi “Santa Barbara Liszt album“ “Virtuoso Schubert adlı CDleri hem ABD’de hem de Avrupa’da çok olumlu eleştiriler almış ve övgüyle bahsedilmiştir. Zeynep Üçbasaran’ın son CDsi “Liszt/Sonata in B-moll’ 2003 yılı sonunda yayımlanmıştır.
Program: W. A. Mozart, H. Villa Lobos, A. Saygun, Robert Muczynski, F.Liszt, Vallee d’Obermann

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT