Test

Tarihler: 17 Aralık 2003 Çarşamba ~ 17 Aralık 2003 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: Bostancı Gösteri Merkezi

Ücret: 33.500.000 TL. - 28.000.000 TL. - 22.500.000 TL.

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi: 0216 454 15 55, www.biletix.com ve Bostancı Gösteri Merkezi

Adres: Bostancı Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 384 72 10

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 17, 2003 ~ Ara 17, 2003
HZ. MEVLANA 730. VUSLAT YILI ŞEB-İ ARUS, SEMA TÖRENİ
İSTANBUL MÜZİK ve SEMA GRUBU
Avustralya turnesinden yeni dönen "İstanbul Müzik ve Sema Topluluğu" Hz. Mevlana`nın 730. Vuslat yılı için Bostancı Gösteri Merkezi`nde Sema töreni yapıyor.
Bugüne kadar 4 kıtada 150 den fazla konser ve Sema töreni yapan grubun konser programı aşağıdadır.
Konser Programı:
1. Bölüm "Ona gider bütün sesler": Bu bölümde Tekbir, Salat-u Ümmiye, Durak, İlahi gibi Türk Tasavvuf Müziği` nin çeşitli formlarında eserler seslendirilecektir.
2. Bölüm "Bir sırlı dönüştür bu Aşka doğru": Bu bölümde Osmanlı padişahlarından 3. Selim`in Suzidilara makamındaki Ayin-i Şerifi eşliğinde Sema töreni yapılacaktır. Postnişin Nadir Karnıbüyükler`dir.
İstanbul Müzik ve Sema Topluluğu: Neyzenbaşı Doğan Ergin`in yönlendirmeleri ile 1998 yılında sanat hayatına başlayan İstanbul Müzik ve Sema Topluluğu, Türk Tasavvuf Musikisi`ni aslına uygun biçimde icra etmek ve bütün insanlara `Gel ne olursan ol gel` diyerek seslenen Hz. Mevlana`nın sevgi, kardeşlik ve hoşgörü çağrısının ışığı altında gerçekleşen Sema gösterilerini, geleneğine en yakın biçimde icra ederek bu hoşgörünün çeşitli toplumlara ulaşmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur.
Topluluk üstlendiği bu misyon çerçevesinde kurulduğu yıldan bu yana Türkiye`de Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Atatürk Kültür Merkezi, Galata Divan Edebiyatı Müzesi, Aspendos Müzesi, Amerika, Asya ve Avrupa kıtalarında ise Harvard Üniversitesi, Texas Üniversitesi, Californiya Üniversitesi, Stanford Üniversitesi, Pennsylvania Üniversitesi, Alaska Performing Arts Center, Toronto ve Montreal Sanat Festivalleri, Milano Konservatuarı, Massachusetts Institute of Technology, Londra Spencer House, New York Saint John the Divine Katedrali, New York Metropolitan Müzesi, Selanik Megaron Konser Salonu, Almanya Palatin Kongre Merkezi, Kıbrıs Lefkoşe Mevlevihanesi, Hindistan Yeni Delhi Sufi Müzik Festivali gibi dünyanın 4 kıtasında önemli salonlar, değişik mekanlar ve festivallerde 150`den fazla performans sergilemiştir. Geçtiğimiz Ekim ayında ise Melbourne Sanat Festivali ve Sydney Opera House`da temsil vermişlerdir.
Hz. Mevlana`nın 730. vuslat yılı sebebiyle İstanbullu sanatseverlere 700 yıllık bir töreni ve müziği aslına en yakın biçimde sunacak olan İstanbul Müzik ve Sema topluluğu, 2004 yılı konserlerine Amerika turnesi ile başlayacaktır.
Topluluk konserlerinin yanı sıra Türk Tasavvuf Müziği`ni tanıtmak amacı ile Amerika Birleşik Devletleri`nde "Returning" Kanada`da "Embracing Both Worlds", Türkiye`de ise "Doğ`an" isimli CD`leri yayınlamıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT