Test

Tarihler: 16 Ocak 2004 Cuma ~ 17 Ocak 2004 Cumartesi - Saat: 23:00

Yer: Babylon

Ücret: Ayakta: 35.000.000 TL. Öğrenci: 25.000.000 TL.

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi: 0216 454 15 55, www.biletix.com ve Babylon Gişe

Adres: Şeyhbender Sok. No:3 Asmalımescit, Tünel-Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 73 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 16, 2004 ~ Oca 17, 2004
FujiFilm Music WeekEnds
ARRESTED DEVELOPMENT & THE SPOOKS & LIFESAVAS, Black/Funk/Hip-Hop Atlanta-Philedelphia-Portland
16 Ocak Cuma 23:00, 17 Ocak Cumartesi 23:00
Rap’in en önemli isimlerinden Arrested Development “gangsta rap”inin hip-hop camiasında hüküm sürdüğü sıralarda bu akıma alternatif olarak doğdu. 1988 yılında kurulan bu “mini-orkestra” diğerlerine göre daha pozitif bir rap benimsedi, Afrikalı köklerine sadık kaldı. 1992 yılı ilk albümleri “3 Years, 5 Months and 2 Days” ile 2 dalda Grammy ödülü kazandı. Albümden çıkan “Tennesse”, “Everyday People” ve “Mr Wendal” gibi parçaların hepsi birer uluslararası hit olurken, onlara MTV Müzik Ödüllerinde “en iyi rap single”I ve “en iyi video” gibi ödülleri de beraberinde getirdi. İlhamını hip-hop’un asileri Public Enemy’den alan grup tarzını şiddet dolu rap’in sınırlı kalıbından çıkarıp “kültürel-güney-hip-hop-folk-funk-etnik” füzyonu olarak ilan etti. 1996 senesinde yollarını ayıran grup üyeleri 2002’de tekrar birleşip “Heroes of the Harvest”I arlkasından da “Extended Revolution”I çıkardı.
R&B / hip-hop füzyonunun fırtınası The Fugees’den aldıkları ilhamın dürtüsüyle bir araya gelen The Spooks, olağanüstü prodüksiyonları ve hip-hop hamurunda yoğrulmuş jungle ve trip-hop tınıları ile hızla tırmanışa geçen gruplardan. 2000 yılı imzalı “Things I’ve Seen” Bilboard Video Ödülü’ne layık görüldü. “Siosos” ise Fransa, İngiltere, Belçika ve Fransa’da altın plak kazandı ve Türkiye’de dahil olmak üzere 6 Avrupa ülkesinde en popüler 10 parçanın içindeydi.
“Hayat kurtarıcıları” anlamına gelen Lifesavas rap’te efsane olmaya aday Blacklicious’ın ön grubu olarak tanındı. Enerjisi neredeyse hiç sıfırlanmayan bu süper ikili gospel’vari bir tarzı benimsediyse de hip-hop geleneğine sadık kaldı. DJ Shadow ve Blacklicious’a ait plak şirketi “Quannum”favorisi müzik endüstrisinin empoze ettiği şiddet yüklü hip-hop’u kenara itip, tarzın özüne indi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT