Test

Tarihler: 21 Şubat 2004 Cumartesi ~ 21 Şubat 2004 Cumartesi - Saat: 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: 32.500.000 TL - 27.000.000 TL - İndirimli : 22.000.000 TL

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi: 0216 454 15 55, www.biletix.com ve İş Sanat Kültür Merkezi

Adres: İş Kuleleri, 4. Levent Şişli İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 21, 2004 ~ Şub 21, 2004
Brezilya tarzı kadife yumuşaklığındaki vokali ve Küba esintili gitar melodileriyle, Cesaria Evora`yla birlikte dünya üzerinde en çok tanınan Cabo Verde`li müzisyen olan Teofilo Chantre, dans ritimlerinde bile melankolik bir hava taşıyan nazik "morna"lar, yavaş "coladera"lar, romantik "bolero"larıyla sizleri egzotik dünyada bir yolculuğa çıkaracak.
Geç keşfedilen bir dünyanın bir başka mücevheri İş Sanat’ta. Capo Verdeli şarkıcı Cesaria Evora’dan sonra, Teofilo Chantre de İstanbullu müzikseverlerle buluşuyor. Brezilya bossa nova şarkıcılarını andıran kadife sesli sanatçı, swing gitarı ve Küba’dan ödünç aldığı “charanga” gitarıyla, basit ve karmaşık duygulanımları kolaylıkla şarkılarında yansıtıyor. Aynı zamanda romantik bir şair de olan Teofilo Chantre, şarkılarında ülkesine has egzotik “çözümsüz nostalji”leri, hayatın zorluklarına karşı savaşımı, mutlu veya mutsuz aşkları anlatıyor… Chantre, gitar, cavaquinho, keman ve piyanodan oluşan geleneksel enstrümantasyona sadık kaldığı, Brezilya ve Küba müziklerinden esintiler de taşıyan, ülkesinin “morna” ve “coladera” formundaki şarkılarında, dinleyenleri kâh duygulandırıyor, kâh sıcak bir dansla coşturuyor.
Teofilo Chantre ilk olarak 1992’de Cabo Verde’li şarkıcı Cesaria Evora’nın “Miss Perfumado” isimli albümünde yer alan üç bestesiyle müzik dünyasında tanındı. Daha sonra yine Evora’nın yorumladığı Emir Kusturica’nın “Yeraltı” filmindeki “Ausencia” parçasının sözlerini yazdı. Ülkesine özgü melodiler, caz ve bossa nova ritimleri arasında zenginleştirdiği müziğiyle kendi ses ve müzik biçemini yakalayan sanatçı, çıkardığı “Terra&Cretcheu”, “Di Alma” ve “Rodatempo” isimli albümlerle kendini kabul ettirdi.
Bir yandan Güney Amerika’nın müziklerinin sade ve yumuşaklığını alırken, diğer yandan Afrika ritimlerinin orjinalliğini bünyesinde barındırdı. Teofilo Chantre’nin üç parça verdiği Cesaria Evora’nın “Miss Perfumado” albümünün 1992’de çıkmasından önce, Cabo Verde dünyadan uzak, Atlantik Okyanusu’nun köpükleriyle yıkanan “melankolik” bir adacıklar topluluğuydu. O tarihten sonra, bu yeni hazineyi keşfeden dünya, alışılmışın dışındaki duygulanımları, esrimeleri, huzur veren melankoliyi bu adacıklardan öğrendi. Teofilo Chantre’nin sofistike ama duygu dolu şarkıları, Cabo Verde’nin müzik hazinesini oluşturan sakin“morna”lar ve neşeli “coladero”lar İş Sanat’ta sizleri bekliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT