Test

Tarihler: 19 Şubat 2004 Perşembe ~ 19 Şubat 2004 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: 32.500.000 TL - 27.000.000 TL - İndirimli : 22.000.000 TL

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi: 0216 454 15 55, www.biletix.com ve İş Sanat Kültür Merkezi

Adres: İş Kuleleri, 4. Levent Şişli İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 19, 2004 ~ Şub 19, 2004
Rusya`da, orijinal enstrümanlarla eski stilde barok müzik çalan ilk topluluk olan Moskova Eski Müzik Akademisi, Tatiana Grindenko`nun yönetiminde eşlik edeceği soprano Galina Muradova`yla Barok ve erken klasik repertuardan oluşan eşsiz bir program sunacak.
Tatiana Grindenko, şef
Galina Muradova, soprano
“Narodny Rus Sanatçısı Ödülü” ve “Rusya Devlet Ödülü” gibi ülkesinin en seçkin ödüllerinin sahibi olan Tatiana Grindenko, dünyanın en önemli salonlarında verdiği konserler ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılarla dolu muhteşem bir kariyere sahiptir. 6 yaşında müziğe başlayan ve Çaykovski Konservatuvarı mezunu sanatçı, aralarında Çaykovski ve Wieniawski yarışmalarının da bulunduğu pek çok uluslararası yarışmada ödüller kazandı. Alışılmışın dışında çok geniş bir repertuara sahip olan sanatçı, romantik dönem eserlerindeki yorumlarıyla ün kazanmış olsa da, modern, avangard, caz, rock ve deneysel elektronik müzik alanlarında başarılı çalışmalar da yapıyor. Doğu Avrupa’daki ilk barok topluluğu olan, 17. ve 18. yüzyıl enstrüman tekniklerini ortaya çıkarmayı amaçlayan Moskova Eski Müzik Akademisi’ni 1982’de kuran sanatçı, dünyaca ünlü senfoni orkestralarıyla birlikte solist olarak başarılı konserler de veriyor. “Günümüzde temel bestecilik prensiplerinin çöküşünün gerçekleşmesiyle birlikte yeni müzik yorumunun tanımlanması gerektiği” manifestosuyla 1999’da kurduğu “Opus Posth” topluluğu ise, video sanatçılarıyla gerçekleştirdiği projeler, A. Pärt, F. Glass, J. Xenakis, A. Knifel, G. Kanchely ve S. Gerber gibi bestecilerin eserlerinden oluşturduğu repertuarıyla şimdiden Rusya’da modern kültürün bir fenomeni haline gelmiş durumda.
Moskova’daki Gnessin Müzik Akademisi’nde ve Viyana Yüksek Müzik Okulu’nda eğitim gören Galina Muradova, 1995’te düzenli olarak yer almaya başladığı Uluslararası Schubert Festivali’nde eski müzik yorumları gerçekleştirdi. C. Monteverdi, J. Ph. Rameau gibi bestecilerin eserleriyle Moskova’daki Bolşoy Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen projelere katıldı. 1996’dan beri Moskova Eski Müzik Akademisi’yle solist olarak çalışmalar yapan sanatçı, toplulukla birlikte eski arşivlerden derlenen Orta Çağ dönemi eserlerini seslendirdi. Avrupa’daki birçok festivale katıldı; 1997’de Loccum’daki (Almanya) Modern Müzik Festivali “Sacro Art”da Vladimir Martynov’un minimalistik operası “Exercises and Dances of Guido”nun Gala Gecesi’nde söyledi. 1999’da toplulukla birlikte “Eski İtalyan Ustaların Arşiv Müzikleri” başlıklı bir CD kaydeden Muradova, Rusya, Avrupa ve ABD’nin belli başlı müzik merkezlerinde verdiği konserlerini sürdürüyor.
PROGRAM<.
CORELLI Konçerto Grosso, Re Majör No.4, op.6,
H. PURCELL Tiyatro Müziği "Bir Yaz Gecesi Rüyası"
C. MONTEVERDI Soprano ve Yaylı Çalgılar için Madrigal, "Tempo la cetra"
A.CORELLI-F. GEMINIANI "La Folia"
L. BOCCHERINI Beşli, "Madrid Gece Müziği", Do Majör, op.30 No.6 (G.324)
D. BORTNYANSKI "Alkid Operası"ndan uvertür
P. A. PAVONA Soprano ve Yaylı Çalgılar için Motet, "Regina Coeli".
W. A. MOZART Serenata Notturno, Re Majör, KV 239

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT