Test

Tarihler: 17 Nisan 2004 Cumartesi ~ 17 Nisan 2004 Cumartesi - Saat: 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: 1. Kademe: 50 Milyon TL. 2. Kademe: 40 Milyon TL. İndirimli: 30 Milyon TL.

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi: 0216 454 15 55, www.biletix.com ve İş Sanat Kültür Merkezi

Adres: İş Kuleleri, 4. Levent Şişli İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 17, 2004 ~ Nis 17, 2004
Emil TABAKOV (şef)
Mischa MAISKY, (viyolonsel)

Emil Tabakov yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası yine çözalıcı bir program ve solistle İstanbul`lu müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor! Kendine has şiirsel yorumunu mükemmel bir duyarlılık ve muhteşem tekniği ile birleştiren zamanımızın en orijinal viyolonselcilerinden Mischa Maisky, Dvorak yılı olan 2004`de besteciyi viyolonsel konçertosu ile anacak.

Emil Tabakov, Sofya Solistleri Oda Orkestrası; Sofya Filarmoni ve Belgrad Filarmoni orkestralarının Sanat Yönetmenliği ve Birinci Şefliğini yaptıktan sonra geçtiğimiz yıllarda Bilkent Senfoni Orkestrası Müzik Direktörlüğü görevine getirildi. Güncel eserleri de kapsayan zengin repertuvarı tüm dönemleri içeren sanatçının yaptığı kayıtlar arasında Mahler ve Skriyabin`in tüm senfonilerinin yanı sıra, Brahms`ın tüm orkestra yapıtları, uvertürleri ve "Requiem"i yer alıyor. ABD, Japonya ve Avrupa`daki seçkin orkestralarda konuk şef olarak da konserler yöneten sanatçının "Bulgar Besteciler Birliği" tarafından ödüle layık görülmüş pek çok eseri bulunmaktadır.

Mstislav Rostropoviç ve Gregor Piatigorsky`le çalışma fırsatını yakalayan dünyadaki tek viyolonselci Mischa Maisky, aralarında Radu Lupu, Maxim Vengerov, Mikhail Pletnev, Leonard Bernstein, Zubin Mehta, Vladimir Ashkenazy, Daniel Barenboim ve Giuseppe Sinopoli`nin de bulunduğu isimlerle çalışmalarda bulundu. Kaydettiği albümlerle 3 kez Tokyo`daki Kayıt Akademi Ödülü, Grand Prix du Disque, Diapason d`Or ödüllerini kazanan Maisky`nin sürekli müzik partnerleri arasında Martha Argerich, Gidon Kremer ve Yuri Bashmet bulunuyor. Günümüzün en önemli konser salonları ve festivallerinde en hemen hemen tüm seçkin orkestralarla çalmış olan Maisky`nin CD`leri her zaman çok satanlar listesinde üst sıralarda yer aldı. Sanatçının Zubin Mehta yönetimindeki Berlin Filarmoni Orkestrası eşliğinde Dvorak`ın viyolonsel konçertosu ile Gidon Kremer, Yuri Bashmet ve Martha Argerich ile kaydettiği oda müziği CD kayıtları Ocak 2004`de Deutsche Grammophon`dan çıktı.

1993`te Türkiye`deki ilk özel, uluslararası akademik topluluğu olarak kurulan Bilkent Senfoni Orkestrası, 12 ülkeden gelen 90 usta müzisyen ve konserlerde topluluğa katılan lisans üstü eğitimini sürdüren 30 kadar Türk ve yabancı öğrenciden oluşmaktadır. Türk ve yabancı şefler, solistler, korolarla birlikte bir yılda verilen 80`in üstündeki konserlerle Türkiye`de kendisine seçkin bir yer edinen orkestranın yaptığı 30 kadar kayıt, Bilkent Music Production tarafından yayınlanmaktadır.

Konser Programı:
A. DVORAK Viyolonsel Konçertosu La Majör
A. SCRIABIN Senfoni No.3 Do Majör "İlahi Şiir"

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT