Test

Tarihler: 16 Mart 2004 Salı ~ 16 Mart 2004 Salı - Saat: 20:00

Yer: Akbank Kültür ve Sanat Merkezi

Ücret: Tam: 8.000.000 TL, Öğrneci 4.000.000 TL

Nereden Alınır: Akbank Kültür ve Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No:16 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 16, 2004 ~ Mar 16, 2004
PİYANO GÜNLERİ:
Piyano: Rüya TANER

Almanya’nın Schwenningen şehrinde doğdu. Özel müzik yeteneğinin küçük yaşlarda belirlenmesi üzerine piyano öğrenimine babası ile başlayan Rüya Taner, 1982-1983 yıllarında Ankara Devlet Konservatuarı Piyano Bölümünde Mithat Fenmen ve Tulga Çetiz’in öğrencisi oldu. Piyano öğrenimini devlet bursuyla gittiği Londra’daki Guildhall School of Music and Drama’da Profesör John Havill ile sürdürdü ve aynı okulda piyano üzerine yaptığı “Advanced Solo Studies” lisans üstü çalışmalarını 1994 yılında ender olarak verilen “Premier Prix” ödülü ile tamamladı.

İngiltere çapında düzenlenen Kuzey Londra Müzik Festivali, Surrey Genç Piyanistler Yarışması, Mozart Piyano Yarışması, Oxford ve Hatfield Müzik Festivallerinde ödüller aldı. Ünlü Fransız Piyanistler Pascal Roge ve Pascal Devoyon’ un “perfection” kurslarına katıldı. Pascal Roge ile birlikte seslendirdiği Rachmaninov’un “İki piyano için 2 Numaralı Süiti” basında ve müzik çevrelerinde büyük takdir topladı.

Rüya Taner, 1992 yılında Guildhall School of Music and Drama’ dan AGSM ve 1993 yılında Royal College of Music’ ten ARCM paye ve diplomalarını aldı.

Şef Emin Güven Yaşlıçam yönetiminde Belçika Kraliyet Konservatuar Orkestrası eşliğinde1997 yılında Brüksel’de vermiş olduğu konserin canlı kaydı ilk CD’ si olarak yayınlandı.

Londra’nın ünlü konser salonu Wigmore Hall’da 1998 yılında verdiği London Debut resitalinin kayıtları ikinci CD’ sini oluşturdu.

Ateş Orga tarafından Rüya Taner için gerçekleştirilen “Sweet Waters of Europe” projesinin prömiyeri 26 Nisan 2003 tarihinde Londra’nın bir diğer ünlü konser salonu St John’s Smith Square’de ve 6 Mayıs 2003 tarihinde İstanbul Sabancı Center Konser Salonunda gerçekleştirdi. Bu proje çerçevesinde Prag’ın ünlü konser salonu Dvorak Rudolfinum’da kaydı yapılan “Sweet Waters of Europe” Rüya Taner’in üçüncü CD’ si olarak A.K. Müzik Yapım Organizasyon tarafından müzik dünyasına sunuldu.

Rüya Taner günümüze kadar Avrupa, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, Orta-Doğu ve Amerika’daki pekçok ülkede konser ve resitaller verdi.

Rüya Taner, 2003 – 2004 konser sezonunda Türkiye, Tunus, Fransa, Mısır, Avusturya, Yeni Zelanda ve Avustralya’ da konser ve resitaller verecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT