Test

Tarihler: 24 Mart 2004 Çarşamba ~ 24 Mart 2004 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: Akbank Kültür ve Sanat Merkezi

Ücret: Tam:8.000.000 TL, Öğrenci:4.000.000 TL

Nereden Alınır: Akbank Kültür ve Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No:16 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 24, 2004 ~ Mar 24, 2004
PİYANO GÜNLERİ:
Mehmet OKONŞAR (Piyano)

İstanbul`da doğan sanatçı, müzik eğitimine Ankara Devlet Konservatuarında başlayıp, Devlet Bursu ile Brüksel Kraliyet Konservatuarında sürdürmüştür. 1981 yılında "Premier Prix" diplomasını alan Okonsar, aynı yıl ünlü Belçikalı piyanist J.Cl. Vanden Eynden`in solist piyanist yetiştirme amacı ile kurduğu "Avrupa Yüksek Müzik Eğitim Merkezi"ne yüzlerce konservatuar öğrencisinin arasından seçilen dört sanatçıdan biri olmuştur. 1986 yılında Yüksek Piyano Diplomasını birincilikle (“Avec La Plus Grande Distinction-Premier Nommé”) alıp, kompozisyon ve orkestrasyon dallarında da ihtisas yaparak, 1989 yılında bu branşlardan üstün başarı ile mezun olmuştur. Pekçok uluslararası yarışmalara katılarak, Avrupa ve Amerika`da dereceler almıştır.

1982`de Anvers Uluslararası Genç Virtüozlar Yarışmasında birincilik; 1989`da Paris J.S.Bach yarışmasında ikincilik; 1990`da Roma`da Chopin Derneğinin düzenlediği "Uluslararası Etruria Ödülü" yarışmasında birincilik ve altın plaket; 1991`da A.B.D.`nin Utah Eyaletinde binyüz piyanistin katıldığı " Gina Bachauer" yarışmasında altıncılık; sanatçının bu yarışmadaki yarı final resitali, Tempo Müzik tarafından “Salt Lake City Live” adı altında yurdumuzda yayınlanmıştır.

Bunların yanısıra, Belçika`da Enghien şehrinde, Uluslararası Çağdaş Sanatlar Akademisinin düzenlediği "Büyük Enghien Ödülü" yarışmasında, kompozisyon dalında birincilik ve altın madalya kazanmıştır.
"Gramophone" dergisinin ünlü İngiliz eleştirmeni ve piyanist Bryce Morrison`un "21. yüzyılının en önemli piyanistlerı arasına girecek dediği Mehmet Okonsar, Utah Senfoni, Anvers Filarmoni, Brüksel Opera Orkestrası , Joseph Silverstein, Charles Dutoit, Christof Escher gibi ünlü şeflerle çalışmıştır. Paris, New York, San Francisco, Tokyo, Brüksel, Anvers, Amsterdam, Rotterdam, Roma, Atina, Calgary, Salt LakeCity, Ljubljana (Festival) gibi şehirlerde, ve "Salle Gaveau", " Concertgebouw" gibi ünlü konser salonlarında resitaller vermiş olan sanatçı, Avrupa, Amerika ve Japon basınlarında piyanodan elde ettiği renkler, özgün yorumları, eklektik repertuarı ve sahne karizmasıyla dikkat çekerek birçok makaleye konu olmuştur.

Aynı zamanda Tokyo’da PTNA (Piano Teachers National Association) yarışmasında jürilik yapan Okonşar, bunun yanısıra Yamaha fabrikasında (Hamamatsu) “Müzik ve Teknoloji” konusunda bir konferans vermiştir.

Polonya’da, Poznan Filarmoni ve Lublin Filarmoni Orkestralarıyla verdiği konserler hakkında, ulusal basında övgü dolu birçok makale yayınlanmıştır. A.B.D., Kanada, Belçika ve Türkiye`de çok sayıda radyo ve televizyon çekimlerine katılmıştır. Bunların yanı sıra, TRT televizyonu ikinci programı için "Müzik Teknolojisi" adlı bir dizi belgesel ve eğitici program hazırlamaktadır. 2000 yılında, eşi Lale Okonşar ile kurdukları LMO-Records CD firması için, BACH 2000 serisi olarak bir dizi CD çıkarmıştır. Seslendirilen eserler: Die Kunst Der Fugue (Füg Sanatı, Org ve Klavsen üzerinde), Das Wohltemperierte Klavier (İyi Düzenlenmiş Klavye, piyanoda), Goldberg Variationen (Goldberg çeşitlemeleri, piyanoda) ve Musicalischer Opfer (Müzikal Sunuş, klavsen ve elektronik klavyeler üzerinde).

1999 yılında, Junior Chamber International Türkiye tarafından Kültür-Sanat dalında “TEN OUTSTANDING YOUNG PERSONS OF THE YEAR” Türkiye birincisi seçilmiştir. 2000 yılında ise, Mehmet Okonşar, Merkezi Cambridge`de bulunan, "Who is Who in Music" in yayıncıları olan International Biographical Centre`in hazırladığı, "2000 outstanding musicians of the 20th Century" kitabına girmeye değer bulunmuştur.
Alexis Weissenberg`in seçtiği sekiz stajyerden biri olarak İsviçre`de bu büyük usta ile çalışmıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT